29 ekim cumartesi Sjælland adasında İshøj ve 30 ekim pazar Jylland’de Arhus şehrinde düzenlenen programa yoğun talepten dolayı İshøj salonu için biletlerin çok çabuk satılması ile birçok kişi programa katılamadı. 

Açılış Kuran-ı Kerim’inden sonra açılış konuşmasını DIT Danimarka bölge başkanı Mustafa İncikli yaptı. İncikli Danimarka’da gelişen güncel gelişmelere, müslümanların problemerine, 1 kasımda vuku bulacak milletvekili seçimlerine ve teşkilat olarak müslüman toplumu ilgilendiren bütün konularda gerçekleşen ve hayata geçirilmek istenilen meselelere değinerek toplumda büyük bir müslüman sivil toplum kuruluşu olarak toplumun yararına olan her konuda var olunduğuna vurgu yaptı.

Avukat ve yazar Hayati İnanç, Avrupa’da kurumsallaşmış olan teşkilatların yaptığı benzersiz çalışmalar, eşler arası iletişim, aile içi sorunlar ve çözümleri vs. gibi değişik konulara değinerek izleyicileri etkiledi. Daha sonra TRT Kuran-ı Kerim’i güzel okuma yarışması birincisi Bünyamin Akdağ sesi ve makamı ile misafirlere hatıralara işlenen bir sunum yaptı.

Daha sonra yazar ve sahne sanatcısı Bekir Develi sahne alarak konuklara gerçek hayatta yaşanmış bulunan olayları hem güldürerek, hem düşündürerek, hemde ders alınması yönünde, hareket ve mimikleri ile kendine özgü mizacı ile ifade etti. 
Program Kudüs Turu çekilişi, hediye takdimi ve kapanış Kuran-ı Kerim tilaveti ile son buldu.

İsveç'ten  umreciler kutsal topraklara gönderildi İsveç'ten umreciler kutsal topraklara gönderildi

 

Şevki Şahin

Editör: İsveç Gündemi