Sunumunu DIT Teşkilat başkanı Huzeyfe Öztoprak’ın, Açılış konuşmasını DIT bölge başkani Mustafa İncikli’nin yaptığı genişletilmiş Bölge Yürütme kurullarının ve Şube Yürütme Kurullarının yaptığı toplantı heyecan ve coşkuya sahne oldu. 2022 yılı değerlendirme ve 2023 yılı hedeflerine değinen DIT Bölge başkanı Mustafa İncikli ihlas, sevgi, saygi ve Allah rızasını gözeterek bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bunun için bütün masfallarımızla gayret edip insanlarımıza ve bilhassa elimizden kayıp gitmek üzere olan gençliğimize bir şekilde el uzatıp onları yanlış yollardan ve davranışlardan çekeceğiz. Düğünlere gösterdegimiz gayreti ve ehemmiyeti toplantılarımıza ve programlarımıza göstermez isek bunun vebalini ödeyemeyiz, kaldı ki düğünler akşam başlıyor toplantılarımızdan sonra.

İdareciler olarak görevinin bilincinde olan, sorumluluk sahibi ve buna göre de dışarıya kendini yansıtan bireyler olmamız lazım. Faaliyetlerimiz ve Hedeflerimiz: 2022 yılında, 1600 ev sohbeti yaparak ev sohbetlerinin ne kadar önemli olduğunu gösterdik. Danimarka Bölgesi olarak 135 kişiyi yılbaşı umresine gönderdik. İnfak olarak bu yıl rekor kırdık şükürler olsun. Vakif olarak yeni projelerimiz var ve yakında duymuş olacaksınız. Huzur Evi projemiz devam ediyor. İslamı Danimarkalılara hem yaşayarak hemde anlatarak onların hidayetine vesile olmalıyız. Ve her hafta Teşkilatımız aracılığı ile bir Danimarkalı Müslüman oluyor. Bu bağlamda DK İslam adlı sitemizden herkes danca İslamı öğrenebilecek. Roskilde, Albertslund, Tastrup ve Nørrebro olmak uzere cami yeri alacagiz. Ålborg şehrini ziyaretimizin çok önemli olduğunu oradaki kardeşlerimizi ziyaret ettikten sonra anladık ve burada bu kardeşlerimizin öncülüğünde bir müteşebbis şube yeri açmamızın önemini dile getirdik. Cenaze şirketimizin yeni ismi UKBA ve bu göreve Hakan Kılıç kardeşimiz getirildi. Yeni hedeflerimizi hayata geçirmek için canla başla çalışmaya gayret edeceğiz.

Program, Ana Teşkilat, Kadınlar Teşkilatı, Gençlik Teşkilatı ve Kadınlar Gençlik Teşkilatının 2022 yılı faaliyeti ve 2023 hedeflerin sunumu, şubelerin hediye takdimi ve misafir konuşmacı Hattat ve günün konuşmacısı Ünal Ünalan’ın etkileyici sunumu ile son buldu.

Şevki Şahin

Editör: İsveç Gündemi