İsveç Kraliyet Bilim Akademisinden, Amerikalı müzisyen Bob Dylan'ın 10 Aralık'ta Stockholm'de yapılacak Nobel Ödülü Töreni'ne katılmayacağı bildirildi.
Akademinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Dylan'ın kendilerine dün ulaşan mektubuyla, aralık ayında hiç boş vakti olmadığını belirterek, törene katılmayacağını ilettiği ifade edildi.

Açıklamada, Dylan'ın mektubunda ödülü almaktan büyük onur duyduğuna dair cümlelerin de bulunduğu vurgulandı. Dylan, 2016 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanmasının üstünden günler geçmesine rağmen, ne ödülü veren İsveç Akademisi ile iletişime geçmiş, ne de kutlamalara katılıp katılmayacağına dair bir görüş bildirmişti.

Dylan, "Amerikan müziğinde yeni şiirsel anlatım yarattığı için" Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülmüştü. Ödülü reddetmezse 8 milyon İsveç Kronu (yaklaşık 3 milyon lira) tutarındaki para ödülünün de sahibi olacak Dylan'a, Alfred Nobel'in ölüm yıl dönümü 10 Aralık'ta düzenlenecek törende diploma ve altın madalya da verilmesi öngörülüyordu
Editör: İsveç Gündemi