.İsveçlilere Ramazan ayının güzelliklerini anlatmak için ''Ramazan: Bir İsveç Geleneği'' isimli kitabı 6 yıl önce bir çok akademisyenle beraber  yazdıklarını ve çok büyük ilgi gördüğünü belirten Södertörn Üniversitesi öğretim görevlisi Jenny Berglund, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayında, Müslümanların fakirlere yaptıkları yardımları, yemediği içmediği halde bir Müslüman'ın bulunduğu duruma şükür etmesini İsveçlilere anlatmaya çalıştıklarını belirtti.
İsveç'te ki bazı üniversitelerde kitabın yardımcı derslerde okutulduğunu dile getiren Berglund, İsveçliler Ramazan'ı biliyor ama bir çoğu Ramazan'ın içeriğini bilmiyor. Bu kitap, İsveçlilere, Müslümanlar'ın Ramazan'da neler yaptığını anlatıyor'' dedi. İsveç'te 500 bin civarında Müslüman yaşadığını kaydeden Berglund, bu nüfus yoğunluğundan dolayıda ''Ramazan'ın bir İsveç geleneği'' olduğunu sözlerine ekledi.

Ramazan Bayramının da İsveç'te resmi tatil olmasını savunduğunu söyleyen Berglund, Stockholm'ün Mersta ilçesinde resmi olmasa da, Ramazan Bayram'ın da tatil ilan ederek, Müslüman çocukların güzel bayram geçirmesi sağlanıyor'' dedi. Bu geleneğin yavaş yavaş İsveç'te ki bütün okullara yayılma eğilimi gösterdiğini ifade eden Berglund, bu gelişmeyi de önemli sözlerine ekledi.
Editör: İsveç Gündemi