İsveçli Oliver'ın Türkçe sevgisi İsveçli Oliver'ın Türkçe sevgisi

12 kasım Cumartesi açılışını Danimarka Müslümanlar Birliği (DMU) Genel sekreteri Ahmet İhsan Deniz’in yaptığı konferansa, Danimarka’da faaliyet gösteren Müslüman derneklerin ve kuruluşların temsilcileri ve imamlar katıldı
Ortak namaz takviminin fıkhi ve atsronomik gerekçelerini; Prof. Dr. Halid Hanifi, Doç. Dr. Mustafa Bülent Dadaş, Kurul uzmanları Üzeyir Öztürk ve Mehmet Ekim davetlilere görsel sunum ile anlattılar.
Konferansta, bu çalışmaların odak noktasının ve ortak hedefin Avrupa'daki merkezler ve kurumlar ve genel olarak Müslümanların saflarını birleştirmesi ve yöntemlerin çeşitliliği nedeniyle birden fazla namaz kılmaktan kaçınmak, bazılarında şüphe uyandırdığı için bir ülke hatta bir şehir içinde ayrı ayrı hesaplama, ibadet konusunda insanların aklını karıştıran ve Müslümanların genelini sıkıntıya sokan, ve İslam'ın medeni imajını yansıtmayan olumsuzluklardan kaçınmak olarak dile getirildi.
Bundan önceki süreçte Avrupa Fetva ve Araştırma Konseyi, İslami merkezler ve kurumlar ve İslam Toplumu Millî Görüş cemaati çalışmalara katkı verdi. Türkiye Diyanet İşleri başkanlığı, Avrupa Fetva ve Araştırma Konseyi ile işbirliği içinde, hukukçular, astronomlar  gibi birçok paydaşla yapılan istişarelerin ardından, Avrupa'daki İslami merkezlerin imamları ve yetkilileri bir bilim Kurulu oluşturup komite düzenleyerek o zamandan beri altı kez bu sempozyumlarda bir araya geldi. 
Konferans soru ve cevap kısmından sonra Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Abdurrahman Haçkali’nin ‘’biz Cenab-ı Hakk’tan, Müslümanların saflarını birleştirmemize, ve salih amellerde bulunmamıza yardım etmesini diliyoruz’’ temennisi, misafirlere hediye takdimi ve Kuran-i kerim tilaveti ile son buldu.
Şevki Şahin

Editör: İsveç Gündemi