Ankara Kulu Kültür ve Dayanışma Derneği İsveç'in başkenti Stockholm'e giderek önemli ziyaretlerde bulundu.

Ankara Kulu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Tütüncü, Danışma Kurulu Üyeleri Kemal Akkurt, Musa Ünal ve Cevdet Yaşar'ın bulunduğu heyet 3 günlük çalışma gezisi çerçevesinde bir çok siyasetçi ve sivil toplum örgütüyle görüştü.

Konya'nın Kulu ilçesinden 50 bin vatandaşın İsveç'te yaşadığı baz alınarak çeşitli projeleri hayata geçirmek istediklerini belirten heyet, Türkiye'nin İsveç Büyükelçisi Kaya Türkmen, Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan, Sosyal Demokrat Milletvekili Serkan Köse, Avrupa Türk Demokratlar Birliği İsveç Başkanı Özer Eken, İsveç Türk Kadınlar Federasyonu Başkanı Hatice Toklucu, İsveç İslam Federasyonu Başkanı Tahir Akan, İbni Rüşt Enstitusu Düşünce Kuruluşu Sorumlusu Mustafa Tümtürk ve bir çok sivil toplum örgütü yöneticileri ile bir araya geldi.

Heyetin gezi amacını İsvecgundemi'ne anlatan Ankara Kulu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Tütüncü, 17-18 Ekim tarihlerinde İsveç'te  başbakanlık  tanıtım  fonu desteği  ile Turkiye sağlık sistemi tanıtım programı yaparak vatandaşları bilgilendireceklerini söyledi. Önumuzde ki dönem  içerisinde Yurt Dışı Akraba Toplulukları aracılığı ile yeni bir proje yapacaklarını hatırlatan Tütüncü, Gençlik ve Spor Bakanlığı aracılığı ile  Ankara ve İsveç'te okuyan üniversite öğrencileri arasında bir proje çalışması başlatacaklarını sözlerine ekledi.

İsveç'te faaliyet gösteren Sivil toplum Örgütleri ile ortak ne projeler üretebilecekleri konusunda bilgi alış-verişinde bulunduklarını aktaran Tütüncü, derneklerinin tanıtımını ve çıkaracakları 2. Dergi hakkında da görüşmelerde  bilgi verdiklerini anlattı. 
Editör: İsveç Gündemi