''Dünyada göçmen toplumlarının hemen hemen hepsinin uyguladığı dil ve kültür derslerine benzer ders programlarının yurtdışındaki çocuklarımıza ve gençlerimize de sunulması ve bunlara aktif katılım sağlanması Türkçe öğrenimini kolaylaştıracaktır.

Bu çerçevede, İsveç’te Türkçe ve Türk kültürünün sağlıklı bir çerçevede öğrenilmesi ve etkin bir şekilde kullanılmasını desteklemek amacıyla, T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ‘Haftasonu Okulları Projesi’ kapsamında, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Çetinkaya ve İsveç Avrupalı Kululular Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı proje yürütücülüğünde ‘’İsveç Haftasonu Okulları Türkçe ve Türk Kültürü Destek Programı’’ Stockholm'un Vällingby bölgesinde 7 ay boyunca gerçekleşecektir.

Bu kapsamda Türkçe, Tarih, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Türk Kültürü dersleri verilecek olup ayrıca çocuklarımıza kendilerini yetersiz gördükleri (Matematik, İngilizce, İsveççe gibi...) derslerde ders yardımı da yapılacaktır. Haftasonu Okulları programı ile yurtdışında yaşayan; çocuk ve gençlerimizin anadillerinde yetkinlik kazanmaları, gençlerimizin sosyal, kültürel ve entelektüel gelişimlerine katkı sağlanması, Türkiye ile bağlarının güçlendirilmesi ve gençlerimize tarihi ve kültürel zenginliklerimizin tanıtılması amaçlanmaktadır. ''


Editör: İsveç Gündemi