Adana MTAL öğrencileri, Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Projeleri  kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı  tarafından hibe almaya hak kazandı. 'Güvenliğin Geleceği Biyometri' adlı proje kapsamında öğrenciler, İsveç’in başkenti Stockholm’de uygulamalı staj eğitimine katıldı. Okul Müdürü Halef Beyaz, 2 öğretmen ve okulun elektrik-elektronik, bilişim teknolojileri dallarında eğitim alan 10 öğrenci, Stockholm'de 21 Ocak 2018-03 Şubat 2018 tarihleri arasında  2 hafta süreyle uygulamalı eğitim gördü. Firmaların uygulama eğitim merkezlerinde biyometri sistemleri hakkında eğitimi alan öğrenciler, ülkenin tarihi mekanlarını ziyaret ederek kültürel aktivitelere katılma imkanı da buldu.
'DENEYİM KAZANDILAR'
Öğrenci ve öğretmenler için yurt dışı eğitimlerinin önemine vurgu yapan Proje Sorumlusu Özgür İnan Çakar, "Okulumuz, Avrupa Birliği projelerine katılarak öğrencilerimize farklı deneyimler kazandırmış ve tecrübelerini tüm okulla paylaşmalarını sağlamıştır. Ayrıca bu yıl okulumuz, Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği (KA102) ve Okul Eğitimi Personel Hareketliliği (KA101) için başvuruda bulunulmuş olup sonucu beklenmektedir" dedi.
ÖNEMİNİ ANLATTI
Projenin öneminden söz eden Okul Müdürü Halef Beyaz ise şunları kaydetti:
"Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde Erasmus+ projeleri kapsamında, Mesleki Eğitime sağladığı bu fırsat öğrenciler üzerinde olumlu iz bırakarak gelişimlerini arttıracak, istihdam edilmelerine de katkı sağlayacaktır. Bu projeler aynı zamanda meslek tercihi yapacak öğrencilerin de okulumuzu seçmelerinde kriter olarak değerlendirilmektedir. Çalışmalarımız ve bilimsel projelerimizde destek olarak motivasyonumuzun yükselmesine olanak sağlayan başta Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz’a, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürümüz Osman Nuri Gülay’a, İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Kılınç’a şükranlarımızı sunuyorum. Kendilerinden aldığımız destekle Yüreğir’de ufku açık teknoloji üretmeye namzet bireyler yetiştirmeye olan inancımız kat be kat artacaktır."
Editör: İsveç Gündemi