İsveç'ten 6 yıl önce iş icabı Norveç'e yerleşen Halil Kiriş(31), Sultan Kiriş(27) çiftinin Bedirhan(5), Hira(3), Esila(1) isimlerinde 3 çocuğu bulunuyor. 


Hira bir zamandır kötü rüyalar görüyor ve ebeveynlerine anlatıyordu. En son Kreşteki bakıcısına anlatmış. Demişki "Hulk gelip bizim evi yıkmış ve benim yatağımda kanlar vardı" diye ve bakıcıda  olayı ciddiye alıp polisi aramış. Polis ve Sosyal apar topar 3 cocuğuda götürmüşler. Daha sonra ebeveynleri karakola götürüp ifadesini aldıktan sonra serbest bırakmışlar. Çocuklar daha sonra saat 12'de bu hafta çarsamba günü doktor kontrolünden geçtiler. Ve tüm kontrol temiz geçti.

Aynı zamanda aile bu durumu Oslo'daki Türk Konsolosluğuna haber verdi. Ve T.C Konsolosluğu Möre og Romsdal valisiyle iletişime geçip tüm ayrıntılarıyla haberdar olmak istediler.  Ve polis aileye ırkçı söylemlerde bulunup; "kabul etmeniz gerekiyorki Norveç'teki tüm yabancı aileler  şiddet uyguluyor"Aynı anda Sosyalda aileye "neden T.C konsoloslugunu araya sokuyorsunuz, kendi aramızda halledebilirdik"

Ve dün aile 3 saatliğine bi dağın başında tek ve müstakil olan bir evde Sosyalın gözetim altında çocuklari bulusturdular. Ve ordada " çocukların yanında üzgün görünmeyin aksi halde çocuklarla görüşemezsiniz" diye tehditler savurdular. Ve orada büyük çocuğun (Bedirhan) kulağında morluklar görüldü. 

Bedirhan'a kulağındaki morluklari sordugunda cocuk hemen Sosyalda çalışan bayanlarin gözünün içne bakmaya başladı ve korkudan cevap veremedi. Daha sonra evin dışına cçıkıp tekrar sordu annesi ve cocuk "anne onlar benim kulagimi sıkıp çektiler beni"
Çocugun kulağı mosmor olmuş ve sanki etafinda kan pihtilanmis gibiydi. Ve cocuklari aldiklari gibide hic cocuklarin bakimini ustlenmiyorlar; küçük 1 yaşındaki bebeğin mamasini vermiyorlar.

Diğer büyük çocuklarda oraya geldiklerinde açlardı. Küçük  kiz Esila'nin bile göturmeden önce hasta oldugu icin antibiyotik ilaç kullaniyordu ve göturüldüğünden  beri küçük kız ilaçlarindan mahrum bırakıldı. Göruşme bittikten sonra büyük çocuk onlarla tekrar gitmek istemedi ve onlara karşi çıktı.. 

Ve zorla arabaya konuldu. Ordan aile ayrildiktan sonrada çocuklarin babasi oğlanin kulağının morluklari için hemen karakola gidip Sosyali ve Möre og Romsdal valisini karşi sikayette bulundu. Ve polis ve Sosyal çocuklari aldıklarında "sizin ebevenleriniz sizi biraktilar artik biz size bakacagiz" diye cocuklarin beyinlerini yıkıyorlar. 

''Dört gündür ağır haplarla ayakta duruyoruz'' diyen baba Halil Kiriş, ''uyku uyuyamıyoruz, yemek yemiyoruz, sadece dün sosyal hizmetlerden 2 bayanın kontrolünde çocuklarımızı 3 saatliğine gösterdiler'' diyerek isyanını haykırdı.

 Mutlu bir aile olduklarını ve kesinlikle çocuklarına en ufak bir şiddeti uygulama dursun, böyle bir şeyin akıllarından da geçmediğini söyleyen baba Halil Kiriş,'' Hira'nın belki rüyasında gördüğü,'' sabah kalktığımda yatağımda kanlar vardı'' sözünü kreş çalışanına söylemesinden sonra, hiç araştırmadan soruşturmadan çocuklarımızı elimizden alarak hayatımızı karartılar'' dedi.

Türk Devlet Büyüklerinden yardım beklediğini söyleyen Halil Kiriş "Allah rızası için çocuklarımı kurtarın. Bizi ailece paramparça yaptılar'' dedi.







Editör: İsveç Gündemi