Konu hakkında açıklama yapan Linköping Şehri Çevre Belediye Başkanı Muharrem Demirok, Linköping şehrinde yeni bir mahlle kurduklarını ve bin daire, doğa parkı, sosyal alanları ve turizm tesisleri ile projenin, İsveç ve dünyanın şehirleşmesinde geleceğe damga vuracağını belirtti. 

Suriye'den gelen sığınmacıları ve üniversitede okuyan öğrencileride proje kapsamında unutmadıklarını söyleyen Demirok, inşaatı başlanan bin dairenin; varlıklı insanlar, üniversite öğrencileri ve  başta Suriye olmak üzere diğer ülkelerden gelen sığınmacıların ortak yaşadığı bir siteye dönüştürdüklerini belirterek, ''gettolaşmayı ortadan kaldıracaklarını ifade etti.


Projeyi geleceğin şehirleşme planı olarak değerlendiren Demirok, İsveç Expo Linköpin'in büyük bir açık hava laboratuvarı gibi hizmet vereceğini kaydederken, ''yeni kurulan mahallenin altına 1800 metre uzunluğunda 2,5 metre genişliğinde yeni ve geliştirilmiş borular yerleştirdik. Boruların içerisinde, su, ısıtma boruları ve fiberoptik kabloların yer alıyor. Arıza olduğunda boruya ulaşılacak 6-7 tane giriş var. Arıza anında yolları kazamaya saatlerce uğraşmaya gerek kalmadan müdahale edilebilecek'' diye konuştu.


 İsveç 2017 Expo şehircilik sergisinin açılışını İsveç  Kralı 16'ncı Carl Gustav ile Şehircilik İskan Bakanı Mehmet Kaplan'ın yapacağını söyleyen Demirok, dünyanın bir çok ülkesinden de katılımlar olacağını söyledi. 




Editör: İsveç Gündemi