Yunanlı bir babayla, İsveçli bir annenin evladı olan 20 yaşında ki Niko, Diyanete bağlı Handen Camii'sine gelerek ihtida töreni yapıldı.

Handen Camisinde düzenlenen ihtida töreninde, Niko'ya,  İslamiyet hakkında bilgi verildi. Diyanet görevlisi Bayram Dağdelen'in gözetiminde Kelime-i Şehadet getirerek Abdullah  adını alan Niko, ihtida belgesi ve İsveççe mealli Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Müslüman olma sürecini Handen Camii Cematinden Kamil Akan'a anlatan Abullah, İnşaatta çalışırken 8 kattan düştüğünü ve yaralı olarak kurtulduğu bu kazadan sonra, İslam dinini araştırmaya başladığını söyledi. 8 kattan düşüp kurtulduktan sonra, bir yaratıcının olduğuna ve yaratıcının  kendisini dünyada yaşamaya devam ettmesine  izin verdiğini düşünen Abdullah, bu olaydan sonra dinleri araştırmaya başladığını ve aradığının İslam dini olduğunu keşfettikten sonra Müslüman olmaya karar verdiğini belirtti. 

Müslüman olduktan sonra içine huzur ve mutluluk doğduğunu ifade eden Abdullah, ''Rabbim bana hidayet nasip ettiği için binlerce kez şükrediyorum'' dedi.



Editör: İsveç Gündemi