130 yıl önce İsveç topraklarında bulunan Savaşçıların lideri bir Viking'in yapılan araştırmalarla cinsiyetinin kadın olduğunun ortaya çıkması araştırmacıları şaşkına çevirdi.

Habere göre 1880'lerde vücut parçaları, zırhı, kılıcı, baltası, mızrağı, zırh delici okları, iki kalkanı, bıçağı ve yanında da iki at cesediyle birlikte bulunan ceset belli ki profesyonel bir savaşçıya aitti.

Ancak üzerine giydiği zırhın Viking toplumlarında genelde erkeklerin giydiği zırh olmasından dolayı yeni tamamlanan DNA testine kadar savaşçının erkek olduğu sanılıyordu. 

"1880'lerde bulunan Viking mezarından bir görüntü"

Vikingler eski Türk toplumuna, göçebeliği ve savaşçılığı bakımından çok yakın toplumlar. Bir çok şaşırtıcı benzer kültürel öğelerimizin dışında aynı zaman Vikinglerde de eski Türk toplumları gibi kadın ve erkek eşit. Yani Viking toplumları avlanma, savaşma ve diğer işleri yapma konusunda genelde kadın,erkek, çocuk demeden hep beraber yapan bir toplum. Yani bir kadın savaşçıya rastlanması normal. Ancak Viking toplumlarında kadın savaşçıların yönetmesi çok alışılageldik bir şey değil. 

Oldukça da sert olan bu Viking-Savaşçı-Lider'in mezarından çıkan kalıntılarla ilgili çalışmalar devam etmekte. Eski Viking toplumlarıyla ilgili uzun süreden beri en çarpıcı keşif olan bu keşif acaba Viking toplumlarıyla ilgili bilgilerimizi kökten değiştirecek mi? Siz ne düşünüyorsunuz? 

Kaynak : http://www.webtekno.com/130-yil-sonra-viking-fosilinin-cinsiyetinin-kadin-oldugu-ortaya-cikti-h33458.html


Editör: İsveç Gündemi