Almanya'nın Bad Neuenahr- Ahrweiler kentinde yaşayan Zeliha Ataç, 15 Temmuz 2021 günü yaşanan sel felaketinin mağdurlarından biri oldu. Evi sular altında kalan Ataç, 45 gün evine giremedi. Kendi derdini unutan Ataç, selzedelerin yardımına koştu, felaketin ikinci gününde Türklere çağrı yaptı. Çağrı üzerine Köln'den bir Türk fırını 80 kasa ekmek, su fabrikası da 100 kasa su gönderdi.

GAYRETE BÜYÜK DESTEK GELDİ

ATAÇ'A zamanla çoğunluğu Türkler olmak üzere birçok yerden yardım yağmaya başladı. Havalar soğuyunca çadır kurmak isteyen Ataç'a Mercedes Benz bayisi otoparkını tahsis etti. Ataç, altı aydır Zeliha's Treff (Zeliha'nın Buluşma Noktası) adlı mekânda, her gün 200'ün üzerinde selzede ve onlara yardımcı olana bedava yemek veriyor, oluşturduğu markette her türlü ihtiyaç malzemesini ücretsiz sunuyor.

ÖNYARGIYI KIRDI, BİRLİK SAĞLADI

ATAÇ, "Sel felaketinin ilk günlerinde 1500 kişiye yemek verdik. O günlerde sularımız zehirliydi, elektrik yoktu, dükkânlarımız su altındaydı. Büyük kargaşa yaşanıyordu. İnsanlar canla başla çalışıyorlardı, ama yemek yiyecek nokta yoktu. Amacım bu zorlukların içinde önyargıları kırmak, birlik ve beraberliği sağlamaktı. Birbirimize kötü günde destek olmalıydık. Bunu sağladık" dedi.

YAPILAN TAKTİRE ŞAYAN

TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Alt Komisyon Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, sel bölgesini ziyaret etti. Mağdur Türkler ile görüşen ve Sinzig DİTİB Cami cemaati ile buluşan Sırakaya, mağdurların sorunlarını dinledi. Ataç'ı da ziyaret eden Sırakaya, Köln Başkonsolosu Turhan Kaya ile Ataç'ın aylardır devam eden yardımlarının takdire şayan olduğunu belirtti.

GURURUMUZ OLDU

ZELİHA Ataç'ın farklı milletlerden insanlara yemek ikram etmenin yanı sıra sıkıntılarını da dinleyip çözüm üretmeye çabaladığını ifade eden Sırakaya, "Bu çalışma ırkçı ve İslam düşmanlarına verilecek en güzel cevap" diye konuştu. Başkonsolos Kaya ise Ataç'ın Türk insanının özünde olan bir hissi ortaya çıkardığını ifade ederek, "Gururumuz oldu. Kendisini tebrik ediyorum" dedi.

Editör: İsveç Gündemi