İngiltere'de yeni doğmuş bir bebek, yeni tip koronavirüsü bulunan dünyanın en genç vakası olarak kayıtlara geçti

MailOnline haberine göre, doktorlar bebeğin annesinin karnında mı yoksa doğumdan hemen sonra enfekte olup olmadığını henüz bilmiyor.

Hamile kadın zatürre şüphesi ile hastaneye kaldırıldı.

Örnekler alındı ​​ve doğumdan sonra yeni korona virüsüyle enfekte olduğunu gösteren sonuç geldi. Daha sonra yenidoğan bebektende örnekler alındı. Bebekten alınan testlerinde pozitif çıkması sonucu bebeğin dünyada ilk kez bir bebekte koronavirüs çıktı diye kayıtlara geçti.

Çocuğun enfeksiyonu nasıl kaptığı ile ilgili şuanda net bir bilgi bulunmuyor.

MailOnline haberinde, annenin durumu çocuğunkinden daha kötü ve farklı hastanelerde ayrı ayrı tedavi ediliyor. Çocuk, doğduğu North Middlesex Hastanesi'nde ve başka bir enfeksiyon kliniğinde de anne tedavi görüyor. Kaynaklar, anne ve çocukla temas halinde olan personele konsey tarafından kendilerini tecrit etmeleri konusunda tavsiyede aldığı belirtmektedir.

İngiltere'de şu ana kadar 21 ölüm yaşandı

İngiltere'de şu anda 1140 virüs vakası var ve ölüm sayısı 21.

İsveç'te bile enfekte olanlar arasında çok küçük çocuklar var.

Halk Sağlığı Otoritesine göre, İsveç vakalarında 0 ile 96 yıl arasındadır. Yaş ortalaması 44'tür dedi.

"Hamileler risk altında değil"

Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell, bebeklerin annenin karnındaki yeni koronavirüs tarafından enfekte olup olamayacağını bilmediğini söylüyor.

"Bilmiyorum, henüz hiçbir yerde tanımlanmadı," diyen Anders Tegnell "Bazı enfeksiyonlar çocuklara geçer, ancak çoğu bulaşmaz. Solunum yolu enfeksiyonları genellikle çocuklara geçmez. Bu nadir bir durumdur, ne zaman araştırıldığını göreceğiz" dedi.

Gebelik Corona Virüsü için bir Risk Grubu mu?

Şimdiye kadar derlenen malzemede değil. Çin veya İtalya'dan hamile kadınların diğerlerinden daha fazla sorun yaşayacağına dair bir rapor yok.

İngiltere'de enfekte olmuş çocuğun artık tehlike dışında olduğu ve iyileşme yolunda olduğu bildiriliyor.

Editör: İsveç Gündemi