Yurt dışında bir iş mi arıyorsunuz? Ya da belk sadece değişim için harekete geçmek istersiniz? İşte Avrupa'da yaşamak isteyenler için yaşanabilir en iyi şehirler.

Yeni bir araştırmaya göre, Danimarka'nın başkenti Kopenhag ve İsveç'renin Bern şehri, 2020'de yaşamak için dünyanı en iyi şehirleri seçildi.

Her yıl, danışmanlık firması ECA International sağlık, konut, güvenlik ve hava kalitesi gibi konularda 490 şehri incelemektedir. Sıralamayı belirlemesi gereken, Avrupalı göçmenler için hangi şehirlerin yaşanacağının en iyi olduğu yol olarak araştırmalar yapılır.

İki İsveç şehri sıralamada ilk 20'de yer aldı. Göteborg yaşanabilir en iyi şehirler sıramasında 9. olurken, Başkent Stockholm 19. sırada yer alıyor.

İskandinavya, Hollanda veya İsviçre gibi yerlerde Kuzey Avrupa şehirleri sürekli olarak iyi sonuçlar elde etti. ECA International Kıdemli Konum Derecelendirmeleri Analisti Neil Ashman, mükemmel ulaşım bağlantıları, yüksek sağlık standartları ve uzun vadeli siyasi istikrar, Avrupa'nın diğer yerlerinden gelen yabancı işçilerin bu konumlara kolayca uyum sağlamasına olanak tanıyor yorumunda bulundu.

İşte yaşamak için dünyanın en iyi şehirleri

1. Kopenhag - Danimarka

1. Bern - İsviçre

3. Lahey - Hollanda

3. Cenevre - İsviçre

5. Eindhoven - Hollanda

5. Stavanger - Norveç

7. Amsterdam - Hollanda

7. Basel - İsviçre

9. Dublin - İrlanda

9. Lüksemburg - Lüksemburg

9. Göteborg - İsveç

12. Aarhus - Danimarka

12. Rotterdam - Hollanda

14. Zürih - İsviçre

15. Bonn - Almanya

15. Münih - Almanya

17. Viyana - Avusturya

17. Hamburg - Almanya

19. Stockholm - İsveç

19. Edinburgh - İskoçya

Kaynak: ECA International.

Editör: İsveç Gündemi