Janet Jackson tarafından giyilen ceket, kısa süre önce yarım milyon kronun biraz üzerinde açık artırmayla satıldı. Ancak bu, ünlülerin eşyalarının multum için satıldığı tek zamandan çok uzak. Bu aslında yarı hidrojenli bir sandviç için de geçerli.

Gelin şuana kadar en yüksek değerle satılan bazı ünlülerin eşyalarına ve hidrojenli sandviçi inceleyelim. 

Janet Jackson'ın ceketi

Bu Mayıs, Janet Jackson'ın ceketi Beverly Hills'de açık artırmaya çıkarıldı. 1990'daki "Rhythm nation" turnesinde kullanılan ceket 681 bin krona alıcı buldu.

Beş kez Grammy kazanan sanatçı, turnelerde, kırmızı halılarda ve müzik videolarında kullandığı binden fazla giysi sattı. Gelirin bir kısmı, Hıristiyan koruyucu çocuk örgütü Compassion International'a gönderildi.

Kardeşi Michael tarafından kullanılan giysiler de büyük meblağlara satıldı. Bu aynı zamanda bir İngiliz prensesi ve bir İsveç film ikonu için de geçerlidir.

Ingmar Bergman'ın deri ceketi

İsveç film endüstrisini dünya haritasına koymasıyla tanınan Ingmar Bergman, sıklıkla deri ceket giyerdi. Bir gün müdürün torunuyla havuzunda yüzerken, on yaşındaki çocuk araba koltuğunu ıslatmasın diye ceketini ödünç vermiş.

O ceket TV4'ün Bytt är bytt'inde gösterildiğinde, yarım milyon kron değerine ulaştı.

John Wayne'in beresi

John Wayne, her şeyden önce western filmlerinde bir aktör ikonudur. Ancak film yıldızının geride bıraktığı en pahalı başlık bir kovboy şapkası değil, savaş filmi Yeşil Bereliler'in çekimleri sırasında taktığı beredir.

2011'de 180 bin dolara satıldı. Bugün neredeyse iki milyon krona eşdeğer. Bu, Wayne'in eşyalarının satıldığı daha büyük bir müzayedenin parçasıydı ve The Intertwined filminde kullandığı göz bandı da neredeyse yarım milyon krona satıldı.

BTS üyelerinin kıyafetleri

Bu yılın başlarında Koreli pop grubu BTS, Dynamite şarkısının müzik videosunda kullandıkları kıyafetlerini açık artırmaya çıkardı. Tekli, dünya çapında listelerin zirvesinde yer aldı ve son zamanlarda bir şarkının dijital satışlarda en üstte olduğu haftalık izlenme rekorunu kırdı.

Alıcılar, sırasıyla sanat koleksiyoncuları ve Youtube kişilikleri olan Japon Yusaku Maezawa ve Hikaru Kaihatsu idi. Giysiler için 1,3 milyon SEK ödediler.

Prenses Diana'nın elbisesi

1985'te Prenses Diana Beyaz Saray'da akşam yemeğindeyken, diğerleri arasında Grease ve Pulp Fiction'daki dans hareketleriyle tanınan aktör John Travolta dansa davet edildi.

Çok az kraliyet gardıropu onunki kadar ünlü olmuştur ve giydiği elbise on yıl sonra açık artırmaya çıkarılmıştır. Elbiseye 347 bin dolara değer biçildi. Bugünün para değeriyle beş milyon krona tekabül ediyor.

Kanye West'in spor ayakkabısı

Rap kariyerinin yanı sıra, Kanye West bir moda tasarımcısıdır. 2015 yılında Adidas ile birlikte Yeezy ayakkabı modelini piyasaya sürdü.

Ancak modaya olan ilgisi bundan çok daha önce de vardı. İki yıl önce Daft Punk ile Grammy Ödülleri'nde performans sergilediklerinde, mevcut Yeezy ayakkabılarının en nadir çifti olarak kabul edilen Yeezy Prototype adlı bir çift kendi tasarladığı spor ayakkabı giydi.

Bu yıl Nisan ayında açık artırmada nefes kesen çekişmeli artırımda 15 milyon SEK'e satıldılar.

Michael Jackson'ın deri ceketi

Michael Jackson'ın önceki eşyalarının birçoğu açık artırmayla satıldı. Diğer şeylerin yanı sıra, şapkalarından biri 150.000 SEK'in biraz üzerinde satıldı ve eldiveni yirmi katına satıldı.

Ama belki de en ünlü giysisi: "Thriller" müzik videosunda giydiği siyah-kırmızı deri ceket, 2011'de 15 milyon SEK'e satıldı. Şimdiye kadar yapılmış iki ceketten biriydi ve şarkıcı tarafından imzalanan tek ceketti.

Marilyn Monroe'nun elbisesi

Fotoğraf modelleme ve şarkı söyleme kariyerine ek olarak, Marilyn Monroe tüm zamanların en iyi aktörlerinden biri olarak seçilmiştir. 1962'de, binlerce yapay elmasla dolu ünlü bir elbise giyerek, doğum gününde Başkan John F Kennedy için sahne aldı.

İlk olarak 1999'da açık artırmada bir milyon doların biraz üzerinde ve 2016'dan beri neredeyse beş katı kadar 4,8 milyon dolar değer buldu, bu da bugünkü dolar döviz kuruyla 50 milyon krona tekabül ediyor.

Judy Garland'ın ayakkabıları

İkonik Hollywood oyuncusu Judy Garland, belki de en çok kırmızı payetli ayakkabı giydiği Oz Büyücüsü'ndeki rolüyle tanınıyor. Daha sonra Minnesota'daki Judy Garland Müzesi'nde sergilendiler. Ancak 2005'te bir hırsızlıktan sonra iz bırakmadan kayboldular.

Ayakkabılar on beş yıl sonra polis tarafından bulundu ve şu anda elli milyon krona açık artırmada. Bu değerleme ile ayakkabılar, dünyanın en pahalı ünlü giysisi olma yolunda ilerliyor.

Niall Horan'ın sandviçi

Müzayedelerde çok yüksek fiyatlara satılan sadece ünlülerin kıyafetleri değil. One Direction Avustralya turnesindeyken bir sabah şovuna katıldılar ve sunucu şarkıcı Niall Horan'a sebzeli bir sandviç test ettiler.

Bu girişim One Direction üyesi tarafından takdir görmedi ve sandviç yarı hidrojenli kaldı. Daha sonra Ebay'deki açık artırmada bulundu ve bu sandviç açık artırmada 800 bin krona satıldı.

Dünyada birçok insanın hayatı boyunca çalışıp kazanamadığı paraları bazen birileri hidrojenli bir sandviç almak için ödeye biliyor.

Editör: İsveç Gündemi