Finlandiya'da Merkez Parti lideri Juha Sipila başkanlığındaki koalisyon hükümetinde , Gerçek Finler Partisi ve Ulusal Koalisyon Partisi yer alıyor.  Finlandiya Devlet Haber ajansı FNB'nin haberine göre en önemli sürpriz AB ve yabancı karşıtı Gerçek Finler Partisi lideri  Timo Soini'nin Dış İşleri Bakanı görevine getirilmesi.

14 Bakandan oluşan sağ koalisyon hükemetinin Ekonomi Bakanlığı'na, bir önceki hükümetin başbakanı Alexander Stubb'un getirildiği açıklandı.

Sağ koalisyon hükümetinin çiçeği burnunda ki başbakanı Juha Sipila'nın yaptığı basın açıklamasında, gelir vergisinde indirime gidileceği, ancak tüketim vergilerinde bazı artışlar olacağını belirtildi . Sipila, hükümet harcamalarında  artan borçlanmayı dengelemek için çeşitli alanlarda harcamalar kontrollü şekilde azaltılma politikası uygulanacağı, 2019 yılına kadar bu politika doğrultusunda  4 milyar avro tasarruf yapmayı  planladıklarını söyledi.Finlandiya Devlet Haber ajansı FNB'nin haberine göre yeni koalisyon dört yıl boyunca zorlu bir sınavdan geçecek.

Yeni hükümetin yönetimle birlikte devraldığı sorunların başında ekonomik durgunluk, yüksek işsizlik oranı ve dış borç yer alıyor.200 sandalye bulunan Finlandiya Parlamentosu'nda, 124 sandalyenin yeni kurulan koalisyon hükümetine ait olduğu belirtildi.

ORHAN KARAN 
Editör: İsveç Gündemi