"Artık İslam da bize aittir, parçamızdır" dedi. Nasyonel sosyalist yeraltı terör örgütünün, 8 Türk’ün de hayatına mal olan saldırılarını hatırlattı...
Eski Almanya Cumhurbaşkanı Chrıstıan Wulff, katillerin hala yargılanmamasının, Almanya’nın ayıbı olduğunu söyledi.

Almanya’nın Brühl kentindeki Türk kültür ocağı derneği, farklı bir toplumda sosyal uyum" temalı bir konferans düzenledi. Bu konferansa, Almanya’nın 10. Cumhurbaşkanı Christian Wulff da konuşmacı olarak katıldı. Ülkesindeki göçmen karşıtı söylemler kullanalar ve yabancı düşmanı akımları sürdürenleri eleştirdi.

Wulff, Almanya’da 8'i Türk, 10 kişiyi öldüren nasyonal sosyalist yeraltı terör örgütü hakkındaki soruşturmayı hatırlattı Saldırının kurbanlarının yakınları ile iletişimde olduğunu söyledi. "ırkçı katillerin, masum insanların aileleri arasında aranmış olması, katilleri bulması gerekenlerin tarihe geçen hatası ve ayıbı oldu" diye konuştu.


Wulff Almanya’da göçmen futbolcuları da es geçmedi. Geçmişte Almanya’da top koşturan Türk futbolcu Mesut Özil’in başarılarına da vurgu yaptı. "2014’de Mesut Özil, Kedira, Boeteng gibi göçmen kökenli futbolcularla dünya şampiyonu olduk" dedi. Çok kültürlülük korkulacak bir şey değil" ifadelerini kullandı.

Editör: İsveç Gündemi