Geçtiğimiz aylarda Afganistan'da yaşanan gelişmelerin ardından birçok ülke, mülteci akınına karşı tedbir programı hazırlamıştı. Bu ülkelerden biri olan Macaristan'da Başbakan Viktor Orban, AB ülkelerine yönelik sarf ettiği sözlerle gündeme geldi.

Orban, Çekya Başbakanı Andrej Babiş ile sığınmacıların girişini engellemek için Macaristan-Sırbistan sınırına çekilen tel örgünün bulunduğu bölgeyi ziyaret ettikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Önümüzdeki dönemde Afganistan'ı terk eden kişilerin Macaristan'a girmek isteyeceğini belirten Orban, bu yüzden sınırlarda sığınmacı baskısının artacağını savundu.

Viktor Orban: AB, Afganların gelmesini isteyerek ihanet ediyor #1
"BU HIYANETTİR"
Orban, ülke sınırına çekilen tel örgülerin güçlü olduğunu ve ihtiyaç halinde daha fazla insan gücünün bölgeye aktarılacağını vurgulayarak, "Zayıf nokta Brüksel. Çünkü kendisi (AB), Afganistan'dan gelmek isteyen kişilerin girişine izin verilmesini istiyor. Bu hıyanet." dedi.

Viktor Orban: AB, Afganların gelmesini isteyerek ihanet ediyor #2
"BİZ BURADA TÜM AVRUPA'YI KORUYORUZ"
Avrupa'nın içlerinde herkes daha güvenli yaşayabilsin diye sınırda binlerce kişinin çalıştığını aktaran Orban, "Brüksel ise Macaristan'a ve Avrupalılara ihanet ediyor. Biz burada, tüm Avrupa'yı koruyoruz ve umarım Afganistan'dan buraya insanların getirilmesi planını durdurmayı başarırız." diye konuştu.

Viktor Orban: AB, Afganların gelmesini isteyerek ihanet ediyor #3

"AB İNSAN KAÇAKÇILARINA KARŞI MÜCADELE ETMELİ"
Çekya Başbakanı Andrej Babiş ise, AB'nin, insan kaçakçılarına karşı mücadele etmesi ve sığınmacı akınını Avrupa'nın dışında durdurması gerektiğini savundu.
Avrupa'da sığınmacı konusunda genel duruşun da değiştiğini öne süren Babiş, deniz sınırlarının korunmasına da daha fazla önem verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: İsveç Gündemi