Gemiden acil durum alarmı verildi. Yolculardan imdat çığlıkları yükseldiği belirtilirken, Finlandiya kara sularında geminin batma riski ile karşı karşıya olduğu söylendi.

Gelen bilgiye göre, acil durum çağrısı yapıldı "mayday" tekneden ayrıldı ve teknenin suya battığı söyleniyor.

Batı Finlandiya Deniz Kurtarma Merkezi'nden Jan Nemlander, şu anda herkesi tahliye etmemiz gerekecek gibi görünüyor açıklamasında bulundu.

İsveç saatiyle 11.50'de Åland açıklarındaki Järsö'de Fin sularında karaya oturan Viking Line feribot Amorella hakkında alarmlar çalındı.

Yardım etmeye hazır olan İsveç Denizcilik ve Hava Kurtarma Merkezi'ne (JRCC) göre, gemide 207 yolcu ve 74 mürettebat bulunuyor.

JRCC'den Jörgen Hansson, Finlandiya'ya helikopter ve uçakla yardım sunmak ilk önceliğimiz olduğunu söyledi.

İmdat çağrısı

Gemi Turku'dan Stockholm'e gidiyordu. Edinilen bilgilere göre, "imdat" dendiği ve geminin suya battığı bir çağrı aldı.

Konuya dair konuşan Jörgen Hansson, bunun doğru olduğunu tam olarak söyleyemem ama bizim de aldığımız ikincil bir görev olduğunu söyleyebilirim ve "mutemelen doğrudur" ifadleeri kullandı.

Viking Line, geminin Långnäs'ın güneyinde olduğu ve sorun olduğu bilgisi doğrulandı.

Viking Line: "Durum kontrol altında"

Viking Line daha sonra bir basın açıklamasında durumun kontrol altında olduğunu ve herhangi bir yaralanma bulunmadığını belirtti.

Western Finland Deniz Kurtarma Merkezi'nin yönetim operatörü Jan Nemlander, gemide toplam 281 kişinin bulunduğunu doğruladı.

"Şu anda herkesi tahliye etmemiz gerekecek gibi görünüyor. Şu anda orada ilk birimlerimiz var ve etrafta çeşitli gemiler var, bu yüzden hazırlıklıyız" dedi.

Jan Nemlander, karadan sonra geminin su almaktan kaçınmak için Järsö'ye karaya yöneldiğini söylüyor.

"Yani batma riski yok" diyen Jan Nemlander, ayrıca yaralı kimsenin olmadığını belirtti.

Gemideki bir tanık: "Büyük şok"

Gemide bulunan Tarık isimli görgü tanığı, tüm yolcuların gemideki bir konferans salonunda toplandığını söyledi.

"Büyük bir gürültü duyduğumda aslında uyuyakalmıştım. Birkaç dakika sonra teknenin dibe vurduğu ve duracağı söylendi, ardından alarm çaldı ve kapatılmadan önce konferans odasında toplanmak zorunda kaldık" ifadeleri kullandı.

Gemide, diğer şeylerin yanı sıra, IFK Mariehamn futbol kulübü, dün Helsinki'de oynanan maçtan sonra eve giden a-takımı bulunuyor.

Amorella her gün Turku, Mariehamn ve Stockholm arasında hareket ediyor. Normalde gemi binlerce yolcu alır, ancak korona salgını nedeniyle son zamanlarda gemi önemli ölçüde daha az yolcu ile seyahat ediyor.

Editör: İsveç Gündemi