Turizm için kapılarını açan, İspanya başta olmak üzere, bir çok ülkede vakalarda artış gözleniyor.

Dünya genelinde birçok vakanın görülmeye başlandığı ve vaka kaynaklarının turistik geziler olduğu saptanırken, Vietnam'ın Danang şehrinde bambaşka bir görüntü ortaya çıktı.

Ülke hükümeti, turistik şehirde test yapılan üç kişiden en az birinde test sonucu pozitif çıkması üzerine bölgede tatil yapan 80 bin kişinin tahliye edileceğini söyledi.

Tahliye işleminin en az dört gün sürmesi tahmin ediliyor ve günde yaklaşık 100 yurt içi uçuş ile gerçekleştirilecektir. Vietnam hala yabancı turizme kapalı, ancak Vietnam vatandaşları indirimli fiyatlar nedeniyle çok fazla uçuş ve konaklama rezervasyonu yapması nedeniyle, iç seyahat son yılların en yüksek seviyesini gördü.

Vietnam, yaygın bir test programı ile sıkı tedbirler uyguladı ve ülkede sadece 420 vakası var. Ülkede covid-19 nedeniyle can kaybı bulunmuyor. Danang ve çevresinde geride bıraktığımız haftasonu yeni vakaların tespit edilmesi üzerine daha sert tedbirlerin alınmasına karar verildi.

Ülkenin sağlık bakanlığına göre, Danang'dan ülkenin diğer bölgelerine tahliye edilen insanların 14 gün boyunca karantinaya alınması gerekecek.

Editör: İsveç Gündemi