Norveç'te geçtiğimiz günlerde yeni tedbirler devreye sokulurken, Danimarka'da da benzer uygulamalara mevcut. Enfeksiyon yayılımının yüksek olduğu kentlerde daha sıkı tedbirler alan iki ülke, bu mücadele yöntemini devam ettiriyor.

Kopenhag'da enfeksiyonun arttığı bir dönemden sonra, şimdi Danimarka'nın başkentinde yeni kısıtlamalar getiriliyor. Ekstra Bladet'e göre artık şehirdeki barlarda, kafelerde ve civardaki belediyelerde maske koruma talepleri olacak ve aynı zamanda bu tür işletmeler saat 22.00'den sonra kapanacak.

Buna ek olarak, Danimarka sağlık otoritersi, kalabalıklara neden olabilecek, özel partilerin 22.00'den uzun sürmemesini tavsiye ediyor.

Kopenhag'da gece hayatı için yeni kurallara ek olarak, şu anda sadece 500 seyircinin maçları izlemesine izin verilen yüksek profilli Danimarka futbolunda yeni kısıtlamalar getiriliyor.

Yönergeler Kopenhag çevresindeki 17 belediyede geçerlidir ve FCK, Brøndby ve Lyngby takımlarının 500 seyirciyle yetinmesi gerekiyor. Ancak pratikte bu, kulüpler, medya ve güvenlik görevlileri koltukların yaklaşık 100'ünü işgal ettiği için 500'den daha az seyirci sahaya girebilecek.

Editör: İsveç Gündemi