Burkina Faso vatandaşı Inoussa Sawadogo, şoför olarak yanında çalıştığı Büyükelçi Korkut Tufan'ın ismini yeni doğan oğluna koydu.

- Hizmetlerinden dolayı şeref madalyası aldı

 Burkina Faso'da görev yaptığı iki yıl içinde, ülke insanı ile adeta özleşen ve onlardan biri olan Korkut Tufan, şeref madalyası alan tek Büyükelçi oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin onlarca yardımını halka ulaştıran söyleyen Büyükelçi Tufan, ''Büyükelçiliğik görev süremde ticaret hacmimiz yüzde 60  arttı.  Devlet olarak yaptığımız bir çok insani yardım dışında, önceki görev yerim Nantes'taki vatandaşlarımız çağrım üzerine 15 bin  avro  değerinde 4 su kuyusu açtılar. İkisine şehitlerimiz Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin'in isimlerini verdik. Türkiye dışında bir ilk oldu sanırım. Oranın Cumhurbaşkanıyla ailece yakın dost olduk, özel evine davet edilen tek Büyükelçi oldum. Burkina Faso Milli Takımının hiç bir maçını kaçırmadığım için Federasyon tarafından 1 numaralı yabancı taraftar ilan edildim.  Onları çok sevdim, onlar da beni sevmişler. Esas önemli olan Türkiye'yi ne kadar sevdirdiysem ne mutlu bana'' ifadelerini kullandı.

Geçen sene görevi dolan Büyükelçi Tufan,  Ankara'da Dışışleri Bakanlığı'nda Türkiye'nin  Somali Barış Görüşmeleri Özel Temsilcisi oldu. 

Burkina Faso vatandaşı Inoussa Sawadogo (Aşağıdaki fotoğrafta) yeni doğan oğlunun ismini Korkut koydu.










 
Editör: İsveç Gündemi