Folkfesten Boxing Day, bunun yerine dükkanların kapandığı ve milyonlarca Britanyalı'nın evde kalmaya zorlandığı gün olacak.

Şu anda İngiltere'de 24 milyon kişi karantinada.

İkinci gün İngiltere'de genellikle büyük gün ortası satış mağazalarında ve alışveriş merkezlerinde başladığı anlamına geliyor. Ayrıca İngiliz futbolu için büyük bir gün ve İngiliz üst liginde "Boxing Day" denen futbol takımlarının yüzbinlerce seyirci önünde buluştuğu önemli bir gün haline geldi.

Ancak bu yıl, ikinci gün İngilizler için tamamen farklı görünüyor.

Ülkede keşfedilen yeni virüs varyantı, pandeminin başlangıcından bu yana en sert kısıtlamaların, dördüncü seviyenin ülkede getirildiği anlamına geliyor.

24 milyon kişi kısıtlamalardan etkileniyor

Bugün, İngiltere'de altı milyon kişi daha dördüncü seviye kapsamına alındı. Bu, İngiltere'de toplam 24 milyon insanın, yani nüfusun yüzde 40'ından fazlasının dördüncü seviyede olduğu anlamına geliyor. Daily Mail'e göre 25 milyon kişi daha 3. seviyede.

Dördüncü seviye kısıtlamalar, tüm gereksiz mağazaların, kuaförlerin ve spor salonlarının kapanacağı ve sakinlerin evde kalmak zorunda kalacağı anlamına gelir.

Ek olarak, dördüncü düzey kısıtlamalar, risk grubundaki evden çalışamayan kişilerin çalışmaması önerildiği anlamını taşıyor.

Gerekli faaliyetler daha erken kapanıyor

Bugün dördüncü seviyede olanlar sadece İngilizlerin büyük bir kısmı değil. Dördüncü seviye, bugün İskoçya ve Kuzey İrlanda'da da devreye alındı. Buralarda, kısıtlamalar 2 Ocak'a kadar çok sert bir şekilde devam edecek, gerekli faaliyetler sadece 20: 00'ye kadar açık olabilir.

Noel Günü boyunca İngiltere'nin korona bağlantılı resmi ölümleri 70.000'i aştı.

Editör: İsveç Gündemi