Basında geniş yer bulan habere göre, Ukrayna doğusunda görev yapan muhabirler açılan ateş sonucu vuruldu.

Gazeteciler Stefan Weichert ve Emil Filtenborg Mikkelsen kurşun geçirmez ekipmanlar sayesinde hayati tehlikeleri olmadığı belirtildi. Edinilen bilgilere göre gazeteciler araçlarının içindeyken kurşunların hedefi oldular. Kısa sürede bölgedeki bir hastaneye kaldırılan ikilinin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

"Hayatta olduğumuz için mutluyuz. İçlerinden biri, şartlara göre moralimiz yerinde ve umarım yakında eve dönebiliriz" dedi.

Edinilen bilgilere göre, Stefan Weichert ve Emil Filtenborg Mikkelsen iki yıldır Ukrayna'da yaşıyorlar. Danimarka ve uluslararası medyaya haber servis ediyorlar.

Ancak kriz tırmandığından beri sadece Ekstra Bladet için çalıştıkları belirtilen gazetecilerin bölge konusunda da çok deneyimli oldukları vurgulandı.

Ekstra Bladet ve JP / Politikens Hus, Dışişleri Bakanlığı ile temas halinde ve iki gazeteciyi tahliye etmek için bir dış güvenlik şirketi ile çalıştıkları öğrenildi.

Ekstra Bladet'in genel yayın yönetmeni Knud Brix, önceliğimiz Emil ve Stefan'ı emniyete alıp tahliye etmek ve o zamana kadar başka bir yorum yapmayacağız ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi