Düsseldorf Başsavcısı Ralf Herrenbrück, yaptığı yazılı açıklamada, Lubitz'in Düsseldorf'daki evinde yapılan aramalarda bulunan bir tabletin incelendiğini belirtti. Herrenbrück, tablet ile internette intihar yöntemleri hakkında aramalar yapıldığını tespit ettiklerini açıkladı.

Başsavcı, Lubitz'e ait tabletle 16-23 Mart arasında internette yapılan arama geçmişinin silinmediğini bildirdi ve "Kullanıcı farklı tıbbi tedavi imkanları ve intihar yöntemleri hakkında aramalar yapmış" ifadesini kullandı.

Başsavcı Herrenbrück, Lubitz'in ayrıca kokpit kapısı ve kokpit kapılarının güvenliği hakkında da internette aramalar yaptığını ifade etti. Germanwings'e ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı geçen hafta Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransa'nın güneyinde düşmüştü.

Uçaktaki altı uçuş görevlisi ve 144 yolcudan kurtulan olmamıştı. Uçağın ses kayıtlarının incelenmesinin ardından Fransız yetkililer, kaptan pilot kokpitten çıktıktan sonra yardım pilot Andreas Lubitz'in "uçağı bilinçli olarak alçalttığını" bildirmişti. Lubitz'in kokpit kapısını içeriden kilitleyerek pilotun veya başka birinin içeri girmesini engellediği ifade edilmişti.
Editör: İsveç Gündemi