Olayı araştıran Danimarkalı çalışma grubunun hazırladığı rapora göre, üç kişinin öldürüldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı saldırıda olayın yaşanması için hiç bir nedene ulaşılmadı.

Grup, psikiyatrideki çalışmaları geliştirmek için birkaç noktayı içeren bir eylem programı önerisi sundu.

22 yaşındaki fail, Field's'in içindeki saldırısında üç kişiyi vurarak öldürdü ve birkaç kişiyi de yaraladı. Çok geçmeden, zihinsel sorunları olduğu ve suçtan bir hafta önce psikiyatri ile temas halinde olduğu bilgisi ortaya çıktı.

Şimdi saldırıdan sonra olayı çok yönlü soruşturma için atanan çalışma grubu raporunu tamamladı ve üç kişinin yaşamını yitirdiği olayda saldırıyı gerektirecek hiç bir sebep görülmemiştir dendi.

DR'nin çalışma grubu başkanı Tina Gram Larsen, "iyileştirmeye yer olmamasıyla aynı şey değil" yorumunda bulundu.

Grup bu olaydan sonra şiddete meyilli hastalarda izlenmesi gereken yollara dair bazı tespitler yaparak, olası benzer kişisel bozukluklarda tedavi sürecine katkı sağlamayı hedefliyor. Psikiyatrik tedavide artan süreklilik, verilen ilaçların daha sistematik değerlendirilmesini ve hastalarda şiddet riskini değerlendirmek için daha hedefli çalışmayı içeren öneriler ilgili makamlara sunuldu.

"Tüm trajik olayları engelleyemeyeceğimizi biliyorum" diyen Bölge meclis üyesi Lars Gaardhøj, sağlık sisteminin böyle bir şeyin olmasını önlemek için elinden gelen her şeyi yaptığını da biliyorum ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi