Son Haber NL'nin haberine göre: Henüz daha sergilenmeden tepkiler çeken Den Bosch’lu sanatçı Ralph Posset’in sergisi özellikle dini konularda artan tartışmaların olduğu bir döneme denk geldi.

Paris’teki Charlie Hebdo çizerlerine, daha sonra Danimarka’da bir çizere yönelik yapılan saldırılar, camilerin kundaklanması, İslamofobinin hortlaması, Kuran-ı Kerime yapılan hakaretler, Yahudilerin korkulu anlar yaşadıklarını belirtmeleri, Sinagogların korumaya alınmasının istenmesi derken şimdi Hıristiyanların kutsal kitabı İncil de tartışmaların içine çekilmiş oldu.

Eindhovense Dagbald gazetesinin haberine göre Oirschot Kruysenhuis müzesinde “tabuları delmek” adı ile yer alacak sergide üzerinde İncil’den bölümlerin olduğu tuvalet kağıdı sergilenecek. Aslında tam olarak sergide ne olacağı henüz belli değil. Sanatçı Ralph Posset “sanat şaşırtmalı” derken, sergilenecek eserlerin içeriği hakkında açıklama yapmayacağını net olarak belirtiyor.

Posset geçtiğimiz yıl yine Yortu Bayramı ve Karnaval dönemine denk gelen sergisinde Yehova İncilinden bölümleri tuvalet kağıdı ve kül tablalarının üzerine kullanmıştı.

Müzenin Yönetim Kurulu Başkanı Han Smits gazeteye verdiği açıklamada, 1 Martta açılacak sergi öncesi eleştirilerin geldiğini kabul ettiğini belirtirken, “Her yıl Yorutu bayramı döneminde din ile ilgili bir sergimiz oluyor. Bu yılda yine var. Posset’in din ile ilişkisi konu değil. O imanla alay etmiyor, sadece kendi açısından bakıyor. Aslında şimdi ifade özgürlüğünü kabul etmek zorundayız”dedi.

Haberde bu hafta Pazar günü müze kurulunun konuyu ele alacağı ancak serginin kaldırılma ihtimalinin düşük olduğu belirtildi.
Editör: İsveç Gündemi