Bir Türk girişimciye ait olduğu iddia edilen konaklama merkezi ırkçıların saldırısına uğradı. Vosges (88) bölgesine bağlı Ventron şehrinde Fransalı Türk aileye ait olduğu belirtilen işletmenin duvarlarına kırmızı boya ile “Türklere ölüm” sloganı yazıldı.



Yol kenarında bulunan ve konaklama merkezi olarak kullanılan binanın duvarlarına kimliği belirsiz kişiler tarafından nazi amblemi olan gamalı haç çizildi.

20 Şubat Cumartesi sabah saatlerinde fark edilen saldırı Fransa’da ırkçılık ve nefretin ulaştığı boyutu gözler önüne sererken, öte yandan Türk karşıtı çirkin saldırıya Fransalı Türklerin tepkisini büyüyor.

Küçük bir kayak merkezine yakın bir yol üstü konaklama merkezi olarak kullanılan Saint Joseph Turizm Şirketleri Grubuna bağlı 28 yataklı işletmenin Fransalı bir Türk aileye ait olduğu iddia ediliyor.

Yol kenarında bulunan işletmenin duvarındaki ırkçı sloganlar Fransızların da tepkisini çekerken, konaklama merkezinin yetkilileri ırkçı saldırı karşısında şikayetçi olduklarını ifade ediliyor. Saldırının ardından olay yerine gelen Fransız güvenlik güçleri kapsamlı bir soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Gamalı haç ve ırkçı sloganlar ilk değil

Bölgede buna benzer ırkçı bir saldırının daha önce de yaşandığına dikkat çeken yetkililer, 4 Nisan 2015 tarihinde Faslı bir ailenin yine gamalı haç ve ırkçı sloganların hedefi olduğu bilgisini verdi.



Fransa24.com

Editör: İsveç Gündemi