Avrupa’ya uyuşturucu sevkiyatı yaparken yakalandı. Adı defalarca uyuşturucu kaçakçılığına karıştı. Interpol'ün kırmızı bülten ile aradığı Sırp çete lideri İstanbul’da yakalandı. Avrupa’nın en çok aranan 45 suçlu listesinde de yer alan Sırp asıllı Zeljko Bojanic’in, 2014-2015 yıllarında adı yasa dışı uyuşturucu ticareti ile anıldı. Interpol'ün kırmızı bülten ile aranan isimleri arasındaydı.

"Boris" takma adını kullanan uyuşturucu baronu, Sırp uyruklu Rosto Mijonovik'i öldürdüğü şüphesiyle İstanbul’da yakalandı. İkametinde arama yapan polis ekipleri, cesedin evin bahçesine gömülmüş olabileceği şüphesi üzerine çalışma başlattı. Polis ekipleri kepçelerle Sarıyer’deki çete liderinin oturduğu bu eve geldi. Evinin bahçesi kazıldı. Gün boyu devam eden çalışmalarda maktulün izine ulaşılamadı. Ancak sabahın ilk ışıklarıyla birlikte burada cinayetin izini sürmeye devam edecek.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce elde edilen bilgiler doğrultusunda, organize suç örgütü üyesi yabancı uyruklu Z.B'nin, J.A.B. adına düzenlenmiş sahte Makedonya pasaportuyla ülkeye giriş yaptığının ve kentte bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.

Başlatılan çalışmalar neticesinde bu kişinin 4 Kasım'da Sarıyer ilçesinde düzenlenen operasyonda yakalandığı bilgisine yer verilen açıklamada, ikametteki aramada, sahte kimlik, pasaport ve dijital materyallerin ele geçirildiği vurgulandı.

Açıklamada, "İkamet bahçesinde bir şahsın cesedinin gömülü olduğu yönündeki ihbar üzerine, Cumhuriyet savcısı talimatı ile yapılan kazıda herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır. Konuyla ilgili olarak, kamuoyunu yanlış yönlendirenler hakkında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şehrimizin huzur ve esenliğini korumak amacıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm suç ve suçlularla mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir." ifadelerini yer verildi.

BM Raportörü: İsrail (çocukları öldürerek) bir halkı kökünden yok ediyor BM Raportörü: İsrail (çocukları öldürerek) bir halkı kökünden yok ediyor

Zeljko Bojanic kimdir?

21 Ağustos 1966 doğumlu olan Zeljko Bojanic, uluslararası uyuşturucu kaçakçıları listesinde aranan isimlerden biri.

Özellikle Brezilya, Avusturya ve Slovenya'da kokain alım satımına aracılık etmekle suçlanan Bojanic, Interpol tarafından değil, Europol tarafından aranıyor.

Europol ile Slovenya polisi 2016'da yayımladıkları ortak açıklamada Bojanic ile ilgili ayrıntılı bilgi vermişti. Uzun yıllar önce çıkan bir çatışmada öldürülen Dragan Dudić Fric'in sağ kolu olarak görülen Bojanic'inEylül 2014 ve Haziran 2015 tarihleri arasında KT olarak bilinen Avusturya vatandaşı bir kişiyle birlikte Slovenya, Brezilya ve Avusturya'da uyuşturucu kaçakçılığı operasyonuna katıldığı belirtiliyor.

Slovenya makamları da aynı yıl Bojanić hakkında uyuşturucu kaçakçılığından dolayı uluslararası arama emri çıkarttı.

Bojanić yasa dışı uyuşturucu maddelerin üretimi ve piyasaya sürülmesi suçuyla itham ediliyor.

Europol'e göre çete üyeleri 7 Eylül 2014'te Zagreb'de bir araya gelerek Avrupa'ya uyuşturucu maddeleri sağlamada kullanmak üzere bir yat satın almak için anlaştı.

Sırbistan basınına göre ise Zeljko Bojanic, geçmişte ülke içinde birçok olaya karışmış. 

RTV televizyonuna göre 2010'da uyuşturucu kaçaklığı yapan bir kişinin vurularak öldürüldüğü olaydan yaralı olarak kurtulmuş. Sırbistan'da yayın yapan Novosti sitesinde ise Bojanic'in bazı davalarda mahkemeye baskı kurduğu iddialarında adı geçiyor.

Editör: İsveç Gündemi