Erdoğan'a ve Türk halkına Ukrayna'ya verdikleri destekten ötürü teşekkür eden Zelensky, şunları söyledi:

"Güçlü destekleri için dostum Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türk halkına teşekkür ediyorum. Rus savaş gemilerinin Karadeniz'e geçmelerinin yasaklanması ve diğer insani ile askeri yardımlar bugün Ukrayna için çok önemli. Ukrayna halkı bunu hiçbir zaman unutmayacak."

Kısa süre sonra Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada ise, Boğazların Rus gemilerine kapatıldığına ilişkin Ankara'dan herhangi bir uyarı alınmadığı belirtildi.

Interfax haber ajansının aktardığına göre, Boğazların Rus gemilerine kapatıldığına dair Moskova'ya bir bilgilendirme yapılmadı.

Reuters haber ajansına konuşan bir Türk yetkili de, Türkiye'nin Boğazları kapatma yönünde bir karar almadığını söyledi. Aynı yetkili, Boğazları kapatmanın Karadeniz'e kıyısı olan ülkeler için Montrö Anlaşmasının bir ihlali olacağını belirtti.

Türkiye'den telefon görüşmesiyle ilgili yapılan açıklamada ise Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve son gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

Erdoğan'ın görüşmede, Rusya'nın saldırısında hayatını kaybeden Ukrayna vatandaşları için taziye mesajı verdiği ve yaralananlara acil şifa temennisinde bulunduğu bildirildi.

Erdoğan, daha fazla can kaybının yaşanmaması ve Ukrayna'nın daha fazla zarar görmemesini teminen bir an evvel ateşkes ilan edilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Editör: İsveç Gündemi