Oktay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında Türkiye'ye yönelik uçuşları durdurulan 9 Avrupa ülkesinden dönmek isteyen vatandaşlara ilişkin 15 Mart'ta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile toplantı yaptıklarını hatırlattı.

Toplantıda çeşitli kararlar aldıklarını anımsatan Oktay, "Aldığımız kararlar çerçevesinde dokuz ülkeden Türkiye'ye dönmek isteyen 2 bin 807 vatandaşımızın tahliye işlemleri saat 06.00 itibarıyla tamamlanmıştır." bilgisini paylaştı.

Oktay, bu vatandaşların 14 gün boyunca misafir edilecekleri KYK yurtlarına yerleştirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yurtlarda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun belirlediği kurallar çerçevesinde barınma, beslenme, sağlık ve güvenlik dahil ihtiyaçların karşılanmasına ilişkin tüm tedbirler alınmıştır. Tahliye esnasında karantina şartlarına aykırı uygulamalarla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Yaklaşık iki gün gibi kısa bir sürede tüm operasyonun başarıyla tamamlanmasında emekleri geçen tüm bakanlık, kurum ve kuruluşlarımıza, İstanbul ve Kocaeli valiliklerimize teşekkür ediyorum."

Fransa'dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınması hakkında soruşturma açıldı

Fransa'dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınmasının ardından İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Başsavcılık, "karantina tedbirlerine aykırı davranılması" suçundan soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Fransa'nın Paris kentinden gelen uçaktan inen yolculardan bazılarının karantina otobüsünden indirilerek polis nezaretinde götürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

Soylu, "Karantinaya götürülen yolcuları taşıyan otobüsten inen bir yolcu ve onun gibi Kıbrıs aktarması olan ikinci yolcu karantinaya alındı" dedi.

Soylu konuya ilişkin daha önce yaptığı açıklamada, "Yanlış yapılan bu biniş işlemiyle ilgili gereği yapılıyor. Yolcular karantinaya alınıyor. 14 gün sonra Kıbrıs'a göndereceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle ilk can kaybı yaşandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de Covid-19 salgınından dolayı ilk defa bir hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ölen kişinin 89 yaşında olduğunu belirten Bakan Koca, virüsü Çin temaslı bir çalışanından aldığını ifade etti ve "Toplam hasta sayımız 98 olmuştur" dedi.

Koca şunları söyledi:

"Aldığımız tedbirlerle 90 gün direndiğimizi ifade etmiştik. Çin’den sonra sorunun niteliğini kavrayan ilk ülkelerden biriyiz. İnsanlık bu tablonun içindeyken tüm dünya ile yoğun ilişkileri olan Türkiye’nin kendini yalıtması imkan dışıydı. Araştırmalar bugün bize çok şey öğretmiş durumda. Virüs solunum ile buluşuyor, kalabalık ortamlar en riskli ortamlar. Virüsün farklı yaş grubundaki etkisi önemli. Çocuklar kolay kapabiliyor ama ölüme rastlanmıyor, sonuç yaşın ilerlemesine bağlı olarak değişiyor. Bu hastalıkta ölüm oranı sanılanın altındadır.

Dezenfektan, kolonya ve etil alkol ihracı kayda bağlandı

Etil alkol, kolonya, dezenfektan, hidrojen peroksit ve meltblown kumaşın (medikal kumaş) ihracatı kayda bağlandı.

Ticaret Bakanlığının İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğle ihracı kayda bağlı mallar listesine etil alkol, kolonya, dezenfektan, hidrojen peroksit ve meltblown kumaş eklendi.

Editör: İsveç Gündemi