PAZAR akşamı saat 19.40 sıralarında Gelsenkirchen’in güney kesiminde meydana gelen olayla ilgili açıklama yapan polis sözcüsü Christopher Grauwinkel, şunları söyledi: “İki polis memuru devriye aracıyla karakolun önünde beklediği sırada önlerinden geçen bir kişi aniden elindeki sopayla polis aracına vurmaya başladı. İki polis saldırgana ‘Dur’ ihtarında bulundu. Ancak saldırgan elindeki sopayla elini havaya kaldırarak bu kez memurlara saldırdı.”

2 Şubat 1982 Bingöl-Kiğı doğumlu Mehmet Buğlu’nun ölümüne yol açan kurşunun 23 yaşındaki komiser adayının tabancasından çıktığı belirtildi. Vücuduna isabet eden kurşunla ağır yaralanan Buğlu’nun olay yerine gelen ilk yardım ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadığı ve hayatını kaybettiği belirtildi. Bekar olan Buğlu’nun, kendisinden 8 yaş büyük ağabeyi Ahmet Buğlu ile Saksonya Eyaleti’ne kayıtlı olduğu, en son 2013’te pasaport aldığı bildirildi.

‘KAVGA DOSYASI VAR’

Ölen Türk’ün dini örgütlerle bağlantılı olup olmadığı veya gözetim altında tutulan bir şüpheli olup olmadığıyla ilgili ise polis şimdilik bir açıklama yapmadı. Polis, Hürriyet’in sorusu üzerine Buğlu ile ilgili “Kavgalara karıştığına ilişkin dosyası var. Ancak herhangi bir cezası bulunmuyor” açıklamasında bulundu.

Ancak buna rağmen Alman basını olayı ‘olası terör saldırısı’ olarak okurlarına aktardı. Bild ise bazı görgü tanıklarının ifadelerine dayandırdığı haberinde, saldırganın polislere saldırmak isterken ‘tekbir’ getirdiğini yazdı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, saldırganın tekbir getirmesinden hareketle terör örgütleriyle ilişkisinin olma ihtimalini göz önünde bulunduruyor. Soruşturmayı, bölgedeki terör olaylarını araştıran Münster Polisi üstlendi.

KRV İÇİŞLERİ BAKANI: TERÖRLE BAĞLANTISI TESPİT EDİLEMEDİ

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul, düzenlediği basın toplantısında, Gelsenkirchen kentinde polis kurşunuyla yaşamını yitiren Mehmet Buğlu’nun herhangi bir terör bağlantısının tespit edilemediğini açıkladı. Bakan Reul, Buğlu’nun psikolojik sorunları olduğuna dair emareler bulunduğunu ve olayın çok yönlü olarak araştırıldığını söyledi. Savcılığın basın açıklamasında da Buğlu’nun geçmişine yönelik yapılan sorgulamada ve evinde yapılan incelemede terörle ilgisinin bulunduğuna dair herhangi bir delile ulaşılamadığı kaydedildi. Gelsenkirchen polisi de sosyal medyadan yaptığı çağrıyla olayın aydınlatılması için görgü tanıklarını ifade vermelerini istedi.

Editör: İsveç Gündemi