Almanya’da Karlsruhe’deki Helios kliniğinde kalp damar cerrahı olarak görev yapan doktor Metin Çakır'ın eşcinsellik üzerine yaptığı paylaşım sebebiyle çalıştığı hastanedeki görevine son verildi.

Almanya’da Karlsruhe’deki Helios kliniğinde kalp damar cerrahı olarak görev yapan Metin Çakır, sosyal medya hesabından, ”Bir hekim olarak eşcinselliğin, transseksüelliğin hastalık olduğunu belirtmek isterim” paylaşımında bulununca hakkında soruşturma açılmış ve görevden uzaklaştırılmıştı. Hastane yönetimi Metin Çakır’ın görevine son verdi.

Helios Kliniği’nden ise olay ardından “20 yıldır hastanemizde görev yapan doktorumuzun geçici olarak görevinden ayrılmasına karar verdik. Tabip odası ile birlikte durumu yeniden inceleyeceğiz” açıklaması yapılmıştı.

Klinik adına açıklamalarda bulunan Silke Bentner, “Her türlü çeşitliliğin yanında ve her türlü dışlanmanın ise karşısında yer alıyoruz. Kliniğimiz LGBTİ örgütlenmeler ile görüşmelerde bulunacak. Doktorumuzun açıklamasının Diyanet İşleri Başkanı tarafından Türkiye’de yapılan açıklamalar ile ilgisi olabilir” demişti.

Ayrıca Birgün’ün haberine göre hastane yönetimi, uzaklaştırma kararı ardından yapılan değerlendirmelerle doktorun görevine son verilmesi kararını aldı.

Kaynak: Milliyet

Editör: İsveç Gündemi