Doubs’ta Haziran 2021 departman seçimleri için RN adayı olan 23 yaşındaki Quentin Le Derout, 7 Kasım’da Pontarlier ve Montlebon’daki bir camiye ve iki Türk derneğinin binalarına kırmızı boyayla Lorraine haçları çizmişti. 20 Kasım’da yine Besançon’daki Sounna ve Fontaine Ecu camilerine saldırdı.

Gerçekleri itiraf etti

Gerçekleri itiraf eden Quentin Le Derout, iki yıl şartlı tahliye ile 18 ay hapis ve 5 yıl yurttaşlık haklarından yoksun bırakma cezasına çarptırıldı. Duruşmada savcı, 1 yılı firma olmak üzere 2 yıl hapis cezası ve vatandaşlık haklarından yoksun bırakma talebinde bulunmuştu.

Hukuk davası açan çeşitli dini ve kültürel dernekler toplu olarak 20 bin Euro’dan fazla tazminat kazandı.  Franche-Comté İslam Kültür Merkezi (CCIFC) başkanı AFP Khalid Jarmouni, “Olayların ciddiyeti göz önüne alındığında, kısa bile olsa kesin bir hapis cezasının telaffuz edilmesini isterdik” dedi.

Karar Müslümanlar tarafından memnuniyetle karşılandı

Sivil parti olarak da katılan Ulusal Dost Evleri Federasyonu’nun (FNMDP) genel delegesi Samuel Thomas, mahkeme tarafından verilen ” caydırıcı yaptırım ” ve yurttaşlık haklarından yoksun bırakılma cezasından sonra ” memnuniyetini ” dile getirdi. Seçimlere aday olmayı düşünen bu tip bir kişinin uygunsuz olarak ilan edilmesi çok önemlidir ” dedi.

Kaynak: https://www.arti33.com/fransada-turklere-ait-derneklere-ve-camilere-hac-isareti-cizen-kisiye-hapis-cezasi-verildi/

Editör: İsveç Gündemi