Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla düzenlenen ve Taliban tarafından üstlenilen intihar saldırısında, 1 Türk vatandaşı hayatını kaybetti, 1 Türk vatandaşı da yaralandı.

Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Eyüp Salanyi, intihar saldırısının Türk vatandaşlarının kullandığı aracı hedef aldığını söyledi.

DIŞİŞLERİ: PATLAMA İRAN BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE OLDU

Dışişleri bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgilere göre saldırı sabah saatlerinde iki zırhlı araç Büyükelçi İsmail Aramaz'ı sefaretten almaya giderken, Türk Büyükelçiliği'nin yakınındaki İran Büyükelçiliği önünde yaşandı.

İkişer astsubayın bulunduğu elçiliğe ait araçlar seyir halindeyken yol kenarındaki bir başka araç patlatıldı.

YARALI NATO ÜSSÜNE GÖNDERİLDİ

Bakanlık kaynakları, "Kuvvetli bir patlama olmuş, ikinci aracımız içindeki bir güvenlik görevlimiz şehit oldu. bir de yaralımız var, ilk aracımızdakiler zarar görmedi" açıklamasında bulundu.

Patlama sonrası silahlı çatışma yaşandığı gelen bilgiler arasında. Kaynakların ifadesine göre, yaralıya hemen müdahale edildi ve NATO üssüne götürülerek tedaviye alındı ancak henüz durumu hakkında sağlıklı bilgi yok.

Büyükelçi Aramaz ile ilgili bir sağlık sorunu olmadığını belirten kaynaklar, lojmanlarda cam kırıkları ve hasar oluştuğu bilgisini paylaştı.

Genelkurmay'dan açıklama

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "  Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından, NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'a tahsisli Koruma Timinin aracına, bu sabah  05:45 sularında, başkent Kabil'de bomba yüklü bir araçla saldırıda bulunulmuştur. Olayda Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu bir personel şehit olmuş, bir personel de yaralanmıştır." denildi
Editör: İsveç Gündemi