İspanyol polisine göre, üç İsveçli tatil ve daha iyi hayat koşulları vaadi ile kadınları kandırarak, farklı ülkelerde fuhuş çetelerine pazarladıkları belirtildi.

İsveçlilerin gözde tatil merkezi olan Mallorca'nın Palma tatil kentinde düzenlenen baskında toplam dört kişi yakalandı. 20'den fazla polisin katıldığı operasyonla yakalanan üç İsveçli erkek ile birlikte bir Arjantinli kadın olmak üzere, dört kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Yerel basına göre, İsveçli üç erkek ve Arjantinli kadın, bir fuhuş çetesini yönetiyor. Soruşturma kapsamında ortaya çıkan bilgilere göre, tatil ve daha iyi yaşam vaadi ile Tayland'dan kadın getirerek, Avrupa'nın farklı ülkelerinde pazarlayan bir ağın üyesi oldukları belirtilen kişilere yönelik yapılan operasyon kapsamında yakalanan İsveçlilerin suçlu olduğu ve tutuklandıkları belirtildi.

Olayı bir kadın ortaya çıkardı

Basında yer alan bilgilere göre, genç bir kadınla iletişim kurularak, aşık rolü yapan kişiler, Tayland'dan kadının İspanya'ya gelmesini sağladı. Ancak kadın alındığı andan itibaren tehdit edilerek, şiddete maruz kaldı. Foners bölgesinde 300 metrekarenin üzerinde sekiz orası olan büyük bir villa kiralayan fuhuş çetesi kadınları burada tehdit ederek, fuhuşa zorladıkları ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, fuhuş yaptırılan eve yakın yaşayan bir kadının ihbarı üzerine polis hareteke geçti.

Getirilen kadınların pasaportlarına çete üyelerince el konularak, yaptıkları tüm harcamaları karşılayana kadar kendilerine verilmeyeceğini belirterek, buna karşılık fuhuş yapmaları isteniyor. Teklifi kabul etmeyen kadınların dayak ve şiddete maruz kaldıkları belirtilirken, çete üyelerinin farklı yöntemlerle onlarca kadını tuzağa düşürdüğü ileri sürüldü.

Yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlılar nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: İsveç Gündemi