Fakat daha sonra "Trump yenilgiyi kabul etti" gibi haberlerin çıkması üzerine, Amerikalı lider tepki göstererek yeniden açıklama yaptı.

Twitter'den yapığı açıklamada Tump, O (Biden) sadece yalan haber yapan medyanın gözünde kazandı. hiçbir şeyi kabul ediyorum! Yapacak çok işimiz var. Bu hileli bir seçimdi!" ifadelerini kullandı.

Trump, Twitter hesabından yaptığı bir önceki paylaşımında, ABD’nin seçilmiş başkanı Biden’ın ismini kullanmadan "O, seçim hileli olduğu için kazandı" ifadesini kullanmıştı.

Oy sayımlarına denetçi ve gözlemcilerin alınmadığını savunan Trump, oyların Dominion adlı radikal sola ait kötü üne ve ekipmanlara sahip özel bir şirket tarafından tasnif edildiğini öne sürdü.

Trump, “(Bu şirket) büyük bir farkla kazandığım Teksas’a (girmeye) bile hak kazanamadı. Sahte ve sessiz medya ve dahası!” iddiasında bulundu.

Paylaşımında Trump ayrıca, "Seçim gecesinde meydana gelen tüm mekanik 'aksaklıklar' gerçekten de onların oy çalmaya çalışırken yakalanmasıydı. Ancak yakalanmadan çok başarılı oldular. Postayla gönderilen seçimler iğrenç bir şaka!" ifadelerine yer verdi.

Editör: İsveç Gündemi