Halep'teki hava saldırlarından yüzündeki kan ile enkazdan çıkarılıp ambulansa koyulduğu sırada ambulans koltuğunda şok geçirmiş bir şekilde fotoğrafı çekilen ve Suriye iç savaşının sembolü olan küçük çocuk ailesi ile tekrar bir araya geldi.
YAŞADIĞI ŞOKTAN DOLAYI AĞLAMADI

Umran Daqneesh'in tedavisini yapan hemşire ABC televizyonuna yaptığı açıklamda Omran'nın yaşadığı olaydan dolayı şok geçirdiğini ve bu yüzden ağlamadığını söyledi.


ANNE BABASINI GÖRDÜKTEN SONRA AĞLAMAYA BAŞLADI


Küçük çocuğun yaşadığı şoktan dolayı anne ve babasını sormaktan başka tek bir kelime etmediğini söyleyen Abu Rajab Omra'nın anne ve babasını gördükten sonra ağlamaya başladığını söyledi.

Omran'nın anne ve babası ise sağlık çalışanlarına Esed yanlısı güçlerin kendilerine zarar vermelerinde korktukları için konuşmayacaklarını söylediler. Omran'nın tedavisini yapan doktor Mohammed , bu tür yaralanma vakalarında çocukların ağlayarak hastaneye geldiklerini ama Umra'nın şok içinde olduğu için ağlamadığını söyledi.

HASTANEYE GELEN ÇOCUKLARIN ÇOĞUNUN EL VE BACAKLARI KOPMUŞ

Suriye rejimimin sağlık çalışlarını hedef aldığı için kimliğinin gizli tutulmasını isteyen doktor Mohammed kendileri için masum çocukları bu şekilde görmenin çok zor olduğunu ve saldırlardan sonra hastanelerine getirilen çocukların büyük bir kısmının el ve bacaklarını kaybettiklerini söyledi.

TABURCU EDİLDİ

Hastane, okul ve pazar gibi sivillerin kalabalık oluşturduğu yerlere günlük olarak yağmur gibi yağıyor. Omran'nın kısa süre içinde internette yayılan fotoğrafı çarşamba günü Halep'in muhalifler elinde olan bölgesinde çekildi. Doktorlar Omran'nın kafasında hafif yaraların olduğunu ve taburcu edildiğini söylediler.

DÖRT GENÇ BEYAZ MİĞFERLİ HASTANEYE GETİRMİŞ

Halep Medya Merkezi tarafından çekilen videoda, Omran'nın üç küçük çocuk ile beraber hava saldırılarından sonra Beyaz Miğferler olarak bilinen Suriye Sivil Savunma gönülleri tarafından enkazdan kurtarıldıkları anlar yayınlanıyor.

Doktorlar Omra'nın dört genç tarafından hastaneye getirildiğini söylediler. Suriye'deki sivil savaşın en önemli cephelerinden bir olan Halep'in batısı Rus uçaklarının da destek verdiği rejim askeri kontrolü altında tutuluyorken doğusu ise muhaliflerin kontorolü altında bulunuyor.

Temmuz ayı ortasında rejim askerleri ve muhalifler arasında dahada şiddetlenen çatışmalar hala şehirde yaşayan yaklaşık bir milyon sivilin güvenliği hakkındaki endişeleri artırıyor.
Editör: İsveç Gündemi