Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin, saldırganın Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşayan dayısı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Büyükelçi Karlov'a, katıldığı sergide silahlı saldırı düzenleyen Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın dayısı Hasan F'yi evinde gözaltına aldı.

Aydın Emniyet Müdürlüğüne getirilen zanlının işlemleri devam ediyor.

Bu arada, Hasan F'nin, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait kapatılan özel okulda üst düzey yöneticilik yaptığı, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Altıntaş'ın annesi, babası, kız kardeşi ve 2 yakını ile Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde aynı evi paylaştığı polis memuru S.B. dün gözaltına alınmıştı.

Muhtar: Bende kayıtları yok

Çeltikçi Mahallesi’ne 2 ay kadar önce taşındıklarını söyleyen Çeltikçi Mahallesi Muhtarı Önder Aşçı; “Duyduğuma göre Sarıkemer tarafından Söke’ye gelmişler. Katil zanlısı Mevlüt Mert Altıntaş’ın kayıdı bende yok. Bu ikamette kız kardeşinin de kaydı yok sadece anne ve babasının kaydı var. Kendi evleri, kira değil” dedi.

Kaynak:CNN
Editör: İsveç Gündemi