Bu, salgın patlak verdiğinden beri en yüksek rakam ve şimdi ülke ikinci bir dalgaya doğru ilerliyor.

Ülkedeki okullar altı ay sonra yeniden açıldığında, enfeksiyonun yayılmasının artacağına dair endişeler var.

Korona salgını, salgının başlarında İspanya'yı vurdu ve virüsün ilerlemesinden en çok etkilenen Avrupa ülkelerinden biri olarak öne çıkıyor. Ülke, Avrupa'da yarım milyon vaka sayısıyla en fazla vakanın görüldüğü ülke konumunda.

İspanya'da enfeksiyon sayısı artmaya devam ediyor.

Son 24 saatte, ülkede 12.000'den fazla yeni vaka kaydedildi. Bu, salgının patlak vermesinden bu yana en yüksek günlük rakam. Yüksek rakam kısmen, daha fazla insanın şu anda test edilmesine bağlansa da endişe artmaya devam ediyor.

Geçen hafta 200 kişi hayatını kaybetti

Hastanelerde son haftalarda hastaneye yatış sayısı artarken, ölüm sayısında da istikrarlı bir artış görülüyor ve son bir hafta içinde 200 yeni can kaybı kayda geçti.

Durum bölge sakinleri arasında endişeye neden oluyor.

Barselona'da yaşayan Lotta Nilsson, "Çok zor geliyor. Bununla ilgili haberlerle sürekli bombardımana tutuluyorsunuz ve "nereye gidiyoruz?" belli değil" ifadeleri kullandı.

Karantina kalktığında İspanyollar biraz daha normal bir konuma dönmeye başladı. Ancak gruplar son zamanlarda maksimum 15 kişi ile sınırlandırıldı ve yeni günlük yaşamda maske takmak zorunlu hale getirildi.

Okullar yeniden açıldı

Altı aydır kapalı olan okullar yeniden açıldı. Bu, enfeksiyonun yayılmasının daha fazla ivme kazanması riski ile ilgili soruları gündeme getirdi.

Başbakan Pedro Sanchez birkaç gün önce bir televizyon röportajında ​​"Enfeksiyon vakaları göreceğiz, ancak kızlarımız, oğullarımız ve öğretmenlerimiz kendilerini güvende hissedecekler" dedi.

Bazı bölgelerde, tıkanıklığı azaltmak için çocukların yarı zamanlı olarak okula gitmesine izin verilecek.

Karantinadaki prenses

Okula dönen öğrencilerden biri, okuluna maske takarak gelen 14 yaşındaki tahtın İspanyol varisiydi. Altı yaşın üzerindeki herkes için maske bir gereklilik.

Ancak prenses okulda uzun süre kalmadı. Bir sınıf arkadaşının korona ile enfekte olduğu doğrulandıktan sonra, Leonor şimdi evde karantinaya alındı.

İspanyol korona kuralları, korona bulaşmış biriyle on dakikadan daha uzun süredir temas halinde olan herkesin test edileceği şartı olduğu için şimdi bir PCR testi yapacak.

Editör: İsveç Gündemi