ABD'nin New York şehrinde bir yargıç, New York Metropolitan Taşımacılık Birliği'ne (New York's Metropolitan Transportation Authority - MTA) müslümanlara yönelik nefreti körükleyen bir reklamın yayınlanması emrini vererek çok tartışılacak bir süreç başlattı.

ABD Manhattan Bölgesi Yargıcı John Koeltl ise daha önce Washington, Chicago ve San Francisco'da kullanılmaya başlanan Amerikan Özgürlük Savunma Girişimi'nin (American Freedom Defense Initiative - AFDI)reklamının ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu söyleyerek kararı savundu.

REKLAM AFİŞİNDE HİTLERLE BİR MÜSLÜMAN, KARŞILIKLI SOHBET EDİYOR

Hitler'le karşılıklı oturarak sohbet eden bir müslümanın resmedildiği reklam afişlerinde "İslami yahudi nefreti; Bu nefret Kur-an'da var", "ABD'nin yardımlarının üçte ikisi İslami ülkelere gidiyor" ve "Irkçılığı durdurun. İslami ülkelere yardıma son verin" ifadeleri kullanıldı.

Otobüslerde bu reklamların yayınlanması kararı sonrası MTA Sözcüsü Adam Lisberg alınan kararla ilgili hayal kırıklığı yaşadığını dile getirirken konuyla ilgili bir görüşme yaparak seçenekleri değerlendireceklerini belirtti.

Öte yandan, kararı alan yargıç, konunun çeşitli mahkemelerde tekrar görüşüleceğini öngörerek emrin uygulamaya konulmasını bir aylığına erteledi.


Haberler
Editör: İsveç Gündemi