Dört haftalık yaz tatillerini memleketleri Balıkesir’de geçirmek için yola çıkan Çoban Ailesi, Sırbistan’da üç gün esir kaldı. Berlin’den yola eşi Ayşe (58), çocukları Yasemin (29), Seda (27) ve Fatih (25 ile çıkan Seyfi Çoban (57), “Sırbistan’ın Subotica kenti yakınlarında aracım bozuldu. Tamirhanede 3 gün esir kaldım ve 2 bin 300 euro tamir parası ödedim” dedi.

ÜÇ GÜN ESİR KALDIK

Yaşadıkları sonrasında Almanya Otomobil Kulübüne (ADAC) isyan eden Çoban, “Aracım bozulunca ADAC’yi aradım. Bir çekici geldi, bana hiçbir şey söylemeden otomobilimi yükleyip götürdü. Ne olup bittiğini anlamadan da bana 2 bin 300 euroluk hesap çıkarttılar. Dört haftalık yaz tatilimin 3 günü orada esir kaldım. Aç susuz bizi beklettiler. Korku ve endişeyle geçen o günleri artık hatırlamak bile istemiyorum” dedi.

“ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM”

Tamirhanenin tüm hesabı peşin istediğini ifade eden Çoban, “Her ne kadar itiraz ettiysek de başarılı olamadık. Almanya’ya döndüğümde ilk işim, ADAC hakkında şikayetçi olmak olacak. Çünkü bizi oraya onlar yönlendirdi” diye isyan etti. Stari Hrast’ta mola veren Çoban Ailesi, yolda aracı bozulanlardan dikkatli olmalarını da istedi.

SABAH

Editör: İsveç Gündemi