Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınırdışı ettiğimiz kişidir. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır" açıklaması Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon'un istifa etmesine neden oldu.

Belçika gazetesi "Le Soir"in haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İbrahim El Bakraoui'nin Türkiye tarafından Belçika'ya iade edildiğini açıklaması sonrası İçişleri Bakanı Jan Jambon sorumluluğu üstlenerek istifa etti. 

Ancak İçişleri Bakanı Jan Jambon'un istifası Başbakan Chales Michel tarafından kabul edilmedi.

Belçika Adalet Bakanı Koen Geens'in de istifa kararı aldığı belirtildi. 

Belçika'nın başkenti Brüksel'de geçtiğimiz salı günü meydana gelen üç patlamada 34 kişi ölmüş, 250 kişi de yaralanmıştı.   

ERDOĞAN: BELÇİKA SERBEST BIRAKTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel saldırganlarından Brahim el Bakraoui'nin geçen yıl Türkiye'den sınır dışı edildiğini şu sözlerle açıklamıştı:
“İnanıyorum ki dünya siyaseti eğer ittifak halinde terörün üzerine giderse bu işi çözeriz. Onun için dünya; terörü, teröristi, terörizmi yeniden tanımlamak zorundadır. Buyurun Brüksel’de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015’te Gaziantep’te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Sınır dışı işlemini 14 Temmuz 2015’te nota ile Belçika Büyükelçiliği’ne iletmişiz. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını tespit edememiştir. Hatta burada Hollanda da söz konusudur. Kendi isteği üzerine Hollanda’ya da iade etmişiz. Ve nota ile oraya da bildirilmiştir. Ülkemizin hassasiyeti bakımından da bunu özellikle ifade ediyorum.” 
Editör: İsveç Gündemi