ŞEHRİN kuzeyinde, Türkiye kökenli nüfusun yoğun yaşadığı Dalston semtinde, ana caddede gerçekleşen kazada yaralanan kadının durumunun ağır olmadığı bildirildi. Londra Metropolitan Polis Teşkilatı’ndan bir sözcü “Bir kadın yaya ve bir e-scooter’ın çarpıştığı ihbarı yapıldı. Yaya hastaneye kaldırıldı, yaralanmanın yaşamını tehdit eder nitelikte olmadığına inanılıyor ama yaşamını değiştirecek nitelikte olabilir” dedi. E-Scoter sürücüsünün kazanın ardından durduğu ve soruşturmada polisle işbirliği yaptığı kaydedildi.

İLK ÖLEN ‘SAKİNE TEYZE’ OLMUŞTU

Elektrikli bisiklet kazası haberi İngiliz basınında geniş yer buldu. İngiliz basına göre, Türk nüfusunun yoğunlukta olduğu, Londra’nın Dalston bölgesinde tek başına yaşayan 56 yaşındaki Sakine Tezerdi, 2018’de aynı yolda elektrikli bir bisikletin çarpması sonucu İngiltere’de ölen ‘ilk’ insan olarak kayıtlara geçmişti.

ORGANLARI 5 İNGİLİZ’E HAYAT VERMİŞTİ

Çevrede ‘Sakine Teyze’ olarak bilinen Tezerdi Londra’dan izine gitmek için, 28 Ağustos Salı günü saat 15.37’de uçak bileti fiyatlarına sorgulamaya geldiği seyahat acentasından evine dönerken elektirikli bisikletin çarpması sonucu yaşamını yitirmişti. Bilindiği gibi, koma halinde kaldırıldığı London Kraliyet Hastanesi’nde 3 gün sonra hayatını kaybeden Tezerdi’nin böbrekleri, akciğeri, karaciğeri, kalbi ve pankreası olmak üzere 5 organı, Türkiye’de yaşayan ailesinin isteği üzerine 5 İngiliz’e hayat vermişti. Tezerdi, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde düzenlenen cenaze töreni ardından Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde toprağa verilmişti.

Editör: İsveç Gündemi