Rusya'nın Varşova Büyükelçisi Sergey Andreev, Çarşamba günü diplomatları Rus istihbaratı için çalıştıkları şüphesiyle sınır dışı ettiğini söyleyen Polonya'nın, büyükelçiliğin banka hesaplarını da bloke ettiğini söyledi.

Rusya dışişleri bakanlığı, sınır dışı edilmelerin “Polonyalı 'ortaklarımızın' uzun süredir sistematik olarak dağıttığı ikili ilişkilerin nihai yıkımına yönelik bilinçli bir adım” olduğunu söyledi.

Açıklamada, "Rusya, Polonyalı provokatörleri düşündürecek ve onlara zarar verecek bu düşmanca saldırıyı karşılıksız bırakmayacaktır" denildi.

Bir zamanlar nüfuz alanının bir parçasını oluşturan Rusya ile Orta Avrupa ülkeleri arasındaki ilişkiler uzun süredir gergin durumda, ancak Ukrayna ihtilafı Moskova'nın niyetine ilişkin korku ve şüpheleri önemli ölçüde artırdı.

Rusya Çarşamba günü, NATO üyesi Polonya'nın Ukrayna'ya silahlı uluslararası barış güçlerinin gönderilmesi yönündeki önerisini kınadı.

Andreev, büyükelçiliğin banka hesaplarının kara para aklama veya terör finansmanı için kullanılabilecekleri temelinde bloke edildiğini söyledi.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, "Genel anlamda sadece Rusya Federasyonu'nun fonlarının dondurulmasıyla uğraştığımızı söyleyebilirim" dedi.

Editör: İsveç Gündemi