Norveç’te insansız hava aracı (İHA) kullandığı gerekçesiyle bir Rus vatandaşının 90 gün hapis cezasına çarptırılmasının ardından Norveç'in Moskova Büyükelçisi Robert Kvile, Rusya Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Norveç'in adli makamları tarafından alınan kararlara tepki gösterilerek, "Son aylarda Rus vatandaşlarının insansız hava araçlarının yasa dışı kullanıldığı iddiasıyla gözaltına alınması ve yargılanmasıyla bağlantılı olarak bugün Norveç'in Moskova Büyükelçisi Robert Kvile bakanlık konutuna çağrılarak, bu uygulamanın kabul edilemez olduğu bildirildi. Ruslara yönelik cezaların siyasi amaçlı olduğu, adil ve tarafsız adalet ilkeleriyle hiçbir ilgisinin bulunmadığı kaydedildi" denildi.

RAF üyesi Daniela Klette, 30 yıllık firardan sonra yakalandı RAF üyesi Daniela Klette, 30 yıllık firardan sonra yakalandı

Norveç'e uyarılarda da bulunulan açıklamada, "Norveç makamlarının bu tür Rus düşmanı eylemleri ve Rus vatandaşlarına milliyet temelinde yapılan eziyetleri durdurması çağrısında bulunuldu" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Hürriyet

Editör: İsveç Gündemi