Roskilde lisesi yaptığı açıklamada şuandan itibaren öğrencilerin maske takması zorunludur bilgisine yer verdi.

Salgına karşı tedbirler kapsamında birçok yeni önlemin olduğu okuldaki programda maske takmanında zorunlu hale geldiği öğrenildi.

Yaz tatillerinin ardından okuldaki ilk gün, Roskilde'deki lise öğrencileri yeni bir korona gerçeğiyle karşılaştı. Sınıflarda ve koridorlarda maske takmayı zorunlu kılan okul, bunun bir gereklilik olduğunu belirtti.

Maske kuralı ile ilgili durumu değerlendiren Freja Egegaard, "Sıcak olunca biraz zor" ama aynı zamanda bunun iyi bir fikir olduğunu düşündüğünü belirtti.

Roskilde Cathedral School'da binden fazla öğrenci var.

Okul girişlerinin dışında küçük masalarda el dezenfektanı bulunuyor ve dönem başında ücretsiz tek kullanımlık maske koruyucuları dağıtılıyor.

Okul müdürü Claus Niller Nielsen, öğrenciler sınıflar arasında iç mekanda hareket ederken maske kullanılmalıdır, çünkü okuldaki koridor kalabalığı, yoğun saatlerde toplu taşıma araçlarında olduğu kadar büyük olabilir diyerek salgını önleme konusunda üzerlerine düşen tedbirleri almak zorunda olduklarını belirtti.

Danimarkalı yetkililer daha önceleri maske konusunda İsveç ile aynı tutuma sahipti, ancak 31 Temmuz'da aldığı yeni kararla kalabalıkların yoğun olduğu toplu taşıtlar başta olmak üzere, bazı bölgelerde maske takılmasını zorunlu kıldı. 

Editör: İsveç Gündemi