Raporu yayınlayan komisyonun başkanı Jean-Marc Sauve, bilimsel araştırmalara dayanan tahminin rahipler ve diğer din adamlarının yanı sıra kiliseye dahil olan dindar olmayan kişiler tarafından işlenen suistimalleri içerdiğini söyledi. Sauve, böylece rakamın 330 bine ulaştığını kaydetti.

50 bin mağdur üzerinden hazırlanan rapora göre, bu dönemde kilisedeki yaklaşık 3 bin çocuk istismarcısının üçte ikisi rahip. Kilise bünyesinde görev yapan 2.900 ila 3.200 rahibin cinsel istismarda bulunduğu tespit edildi. Bu rakam Fransa Katolik Kilisesi'nin toplam kadrosunun yaklaşık yüzde 2.8'ine tekabül ediyor.

Rahiplerin kilise cemaatinden yakın ilişkide oldukları aile çevreleri cinsel istismarın en sık görüldüğü ortam olarak kayıtlara geçti. Rapora göre, Kilise'nin organize ettiği eğitim, tatil ve spor programları da birçok cinsel istismar vakasına sahne oldu.

Fransa'da cinsel istismar kurbanlarını temsil eden sivil toplum örgütleri, sorumluların "caydırıcı cezalara" çarptırılmaasını talep ediyor. Komisyon Başkanı Jean-Marc Sauve ise mağdurlara tazminat ödenmesi gerektiğini belirtiyor.


Papa, cinsel istismar skandalları nedeniyle istifasını sunan Alman Kardinal'in isteğini reddetti
Cinsel istismarla suçlanan 91 yaşındaki Katolik Kilisesi eski Kardinali McCarrick, mahkemeye çıkacak
Fransız Katolik Kilisesi'nde 3 bini aşkın pedofil rahip görev yaptı | Rapor
Raporu hazırlayan komisyon, Fransız Katolik din adamlarının talebi üzerine oluşturuldu
Söz konusu rapor, 2017'de ortaya çıkan bir cinsel istismar skandalı üzerine Kilise'nin talebi doğrultusunda oluşturulan 22 kişilik bir komisyon tarafından hazırlandı. İstismar vakalarını tespit eden komisyon ayrıca Kilise'ye konuyla ilgili reform önerilerini de rapora ekledi.

Kilise'ye yönelik toplam 45 önerinin yer aldığı rapor, din adamlarının eğitimi ile ilgil bir dizi reform talebinde bulunuyor.

Editör: İsveç Gündemi