Almanya’nın Ludwigshafen kentinde polise bıçakla saldırıp yaralayan 43 yaşındaki Onur Togul, polis tarafından vurularak öldürüldü. Olay kentin en işlek meydanında meydana geldi. Polis, Togul’un elinde bıçakla devriye gezen polise saldırdığını, diğer polisin de silahıyla saldırganı etkisiz hale getirdiğini bildirdi. Togul hastanede yaşamını yitirirken, saldırı sebebinin belli olmadığı vurgulandı.

“TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİK”

Togul’un yakınları olayı televizyondan öğrendiklerini belirterek üzüntülerini dile getirirken bir akrabası, “Onur uzun zamandır psikolojik sorunlar yaşıyordu. Anne ve babası Türkiye’de yaşıyor. Onur burada bir yakının evinde kalıyordu. Kardeşi televizyonu seyrederken haberdar oluyor. Polisi arıyor -ancak bilgi alamıyor. Olayın kesin olarak nasıl olduğunu bilmiyoruz ancak aileye haber verilebilirdi” diye sitem etti.

POLİS ÖLDÜRMEYE ATEŞ ETMİŞ

Olayı avukatları Bülent Döğer aracılığıyla aydınlatmaya ve bilgi almaya çalıştıklarını ifade eden akraba, “Görgü tanıklarından aldığımız bilgiye Onur o gün İş Ajansı’na giderek iş istemiş ancak psikolojik rahatsızlığı olduğu gerekçesiyle ‘iş yok’ denmiş. Bir kafede kahve içtikten sonra yürümeye başlamış. O esnada ne olmuşsa silah sesleri duyulmuş. Onur’un polisle tartıştığı ve polisi bıçakladığı söyleniyor. Polis isteseydi ayağına ateş ederek etkisiz hale getirebilirdi” dedi. Öte yandan Onur Togul’un cenazesini Pazartesi günü alacağı ve memleketi Denizli’de defnedileceği bildirildi.

Mustafa BORAK / LUDWIGSHAFEN/SABAH

Editör: İsveç Gündemi